r
Nosalty Logó

Majonézes-virslis zöldborsósaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Majonézes-virslis zöldborsósaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 3574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5387 micro
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7088 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1034 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    5761 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21547 micro
Összesen 3574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1354 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A salátához

  1. A majonézhez a tojássárgáját egy tálba tesszük, pici sóval és citromlével.
  2. Kimérjük a 2 dl olajat egy kis kancsóba.
  3. Elektromos kézi habverővel elkezdjük verni úgy, hogy az olajat apránként, először csak vékonyan csurgatva adagoljuk hozzá a tojássárgájához, majd ha már a fele olaj elfogyott, lehet nagyobb adagokban önteni és folyamatosan verni, amíg az olaj el nem fogy.
  4. Ezután hozzákeverjük az összestöbbi hozzávalót és közben megkóstoljuk, hogy az ízlésünknek megfelel-e, úgy adunk még hozzá cukrot vagy citromlét.
  5. Most a virslit is feldaraboljuk, és a zöldborsóval elkeverjük, majd az egészre ráöntjük a majonézes keveréket.
  6. Jól lehűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11072
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ma megint 40 fokot jósoltak, úgyhogy elhatároztam, hogy csak hideget érdemes enni ilyen időben. Borsó, virsli, tojás, tejföl mindig van a hűtőben, így egyszerű volt elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...