Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti

Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti
Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta itthon csinálom a májkrémet - azóta sokkal jobban szeretjük! Csirkemáj szinte mindig van itthon, de ha hozzájutok pecsenye kacsa, liba vagy pulykamájhoz, azokból is szoktam csinálni a változatosság kedvéért. Általában pirítóssal, paprikával, paradicsommal esszük reggelire.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Úgy is szoktam variálni, hogy a már megsült májba keverek majoránnát - akkor sokkal erősebben kijön az íze. Egy picit jobban eltér a hagyományos májkrémtől, ha szintén a végén hozzákeverünk apróra vágott lilahagymát - mi nagyon szeretjük így is, de ezt inkább hétvégére ajánlom :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
  2. Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól.
  3. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a sót, borsot, majoránnát, fokhagymát, és ha pirosabb krémet szeretnénk, akkor a pirospaprikát (de ez elhagyható), majd a májat, és visszatesszük a tűzre.
  4. Néhány perc a csirkemáj esetében elég ahhoz, hogy megpiruljon (nem kell túlsütni, de a belseje ne maradjon véres) - közben kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha nagyobb (kacsa, liba vagy pulyka) májból csináljuk, akkor azokat érdemes félbevágni, hogy gyorsan elkészüljön.
  5. Hagyjuk egy kicsit hűlni (nem kell teljesen kihűlnie), hozzáadjuk a margarint, majd botmixerrel összetörjük és krémesre keverjük. 
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy kifagyjon, és összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 325
elküldve: 7
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májkrém, csirkemájkrém, hagymás-majoránnás csirkemájkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica32
katica32 / katica32 Fri, 2016-01-15 20:40

Megették, igen! Én is variáltam egy kicsit. Ugyanis elkészítettem, ettük 2 napig, aztán főztem tojást, összetörtem, összekevertem a maradék májkrémmel és melegszendvics lett belőle. Úgy is nagyon-nagyon finom volt!!!! :)

katica32
katica32 / katica32 Thu, 2016-01-07 17:55

Tegnap elkészítettem a házi májkrémet. Annyi különbséggel, hogy én kacsamájból csináltam. Isteni finom lett!!!! A kisebbik gyermekem nem szereti a májat, a májkrémet, kenőmájast viszont igen. Erre a házi májkrémre az volt az reakciója ma délután: "Anya, ez nagyon májízű." Hát igen, itt a különbség, ennek még íze is van! És nem is akármilyen :) Köszönöm szépen a receptet.

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2016-01-08 10:41

Remélem, azért annyira nem volt májíze, hogy ne egye meg! :) Nálunk állandó kedvenc- persze néha variálok rajta, hogy meg ne unjam: ha pl a végén teszed bele a majorannát, akkor egész más íze lesz, erősebben kijön.
Örülök, hogy kipróbáltad, bizom benne, hogy megszerette a család!
Üdv, Sylvia

517
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
mangalica zsír 15 dkg
margarin 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál