r
Nosalty Logó

Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti

Macska
Májkrém házilag ahogy Sylvia készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

517
Kalória
14.5g
Fehérje
3.8g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
91.9g
Víz
311.3g
Koleszterin
476.1mg
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2934 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17709 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2971 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17602 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1792 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
  2. Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól.
  3. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a sót, borsot, majoránnát, fokhagymát, és ha pirosabb krémet szeretnénk, akkor a pirospaprikát (de ez elhagyható), majd a májat, és visszatesszük a tűzre.
  4. Néhány perca csirkemáj esetében elég ahhoz, hogy megpiruljon (nem kell túlsütni, de a belseje ne maradjon véres) - közben kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha nagyobb (kacsa, liba vagy pulyka) májból csináljuk, akkor azokat érdemes félbevágni, hogy gyorsan elkészüljön.
  5. Hagyjuk egy kicsit hűlni (nem kell teljesen kihűlnie), hozzáadjuk a margarint,majd botmixerrel összetörjük és krémesre keverjük.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy kifagyjon, és összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Évek óta itthon csinálom a májkrémet - azóta sokkal jobban szeretjük! Csirkemáj szinte mindig van itthon, de ha hozzájutok pecsenye kacsa, liba vagy pulykamájhoz, azokból is szoktam csinálni a változatosság kedvéért. Általában pirítóssal, paprikával, paradicsommal esszük reggelire.

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek