Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuvidált-töltött csirkemell

Szuvidált-töltött csirkemell
Szuvidált-töltött csirkemell
400 perc / előkészület: 30 perc főzés: 360 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapvetően a csirkemell száraz hús, de a szuvidálás (sous vide) alkalmazásával szaftossá, porhanyóssá tehetjük. Mint a képen látható, a tölteléket lehet variálni. Kipróbáltuk vékonyra vágott füstölt sonka és trappista sajt kombinációval is, és igazán nagyon-nagyon finom lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy pohár száraz, behűtött fehérbor igazán jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekről eltávolítjuk a bőrt és megtisztítjuk.
  2. Oldalról éles késsel bevágjuk, hogy egy zsebet kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a teljes húst!
  3. A csirkemelleket egyenként meleg olajba mártjuk 5-6 másodpercre, hogy elpusztuljanak az esetleges baktériumok, kórokozók.
  4. Sózzuk, borsózzuk, belül a zsebet is.
  5. A zsebbe töltjük a kukoricát, a sajtokat és a finomra vágott petrezselymet.
  6. Fóliázó géppel külön-külön vákuumfóliázzuk a húsokat.
  7. 55-60°C-on 6 órán keresztül meleg vízben szuvidáljuk. (Mivel nincs szuvidáló edényem, így én egy vízzel teli edényt raktam a villanysütőbe úgy, hogy a víz ellepje a becsomagolt csirkemelleket. Közben folyamatosan ellenőriztem a víz hőmérsékletét.)
  8. 6 óra múlva a kis csomagokat kivesszük a meleg vízből, és azonnal jeges vízbe merítjük, és teljesen kihűtjük.
  9. Elkészítésig ez a csomag a hűtőszekrényben tárolható 3-4 napig.
  10. A zsiradékot egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, hogy jó forró legyen, és a csomagból kibontott és szárazra leitatott melleket hirtelen pirosra sütjük.
  11. Köretként rizst és/ vagy franciasalátát kínálhatunk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sous vide eljárással készült töltött csirkemell, kukoricás töltött csirkemell, vákuum alatt készített töltött csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319
csirkemell filé 1 db
csemegekukorica 4 dkg
füstölt sajt 3 dkg
trappista sajt 3 dkg
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek