Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daragaluska Iluska konyhájából

Daragaluska Iluska konyhájából
Daragaluska Iluska konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha elkészítettünk egy finom, zöldséges levest, abból nem hiányozhat a grízgaluska. Főleg, ha szépen megduzzadnak, és könnyű, finom levesbetét a végeredmény...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha túl sok dara kerül a tojáshoz, kemények lesznek a galuskák. Azért írtam, hogy kb; mert ez a tojás nagyságától is függ, hogy mennyi búzadarával fog készülni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felütjük a tojást, annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy ne legyen túl kemény a massza. Teszünk hozzá lisztet, őrölt borsot, ételízesítőt, összevágott friss vagy szárított petrezselymet, szódabikarbónát és a végén olajat.Jól összekeverjük!
  2. Legalább 30 percet állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak.
  3. Majd az adott, gyenge forrásban lévő levesbe kiskanállal beleszaggatjuk. Megvárjuk, míg feljönnek a leves felszínére, majd fedővel letakarjuk, és bő 8-10 percig lassú tűzön főzzük. Miután elzártuk a lángot, állni hagyjuk 1-2 percig.
  4. A levesbe szedünk a galuskákból, ki mennyit szeret. Jó étvágyat!
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 630
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

búzadara galuska, grízgaluska, levesbetét

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2017-01-29 10:47

Akkor nagyon rosszul csináltál valamit,mert ez tutira kell,hogy sikerüljön!!!
Nem szokták az egész levesbe belefőzni a grízgaluskát,hanem vesznek ki belőle tiszta levet,és abban főzik meg!!!!!
Egyébként,gyakorlat teszi a mestert!! :-)))

Kicsimicra
Kicsimicra Sat, 2017-01-28 20:47

Szétesett, pedig mindent a leírtak szerint csináltunk. Borítjuk a levest!

Zsókám
Zsókám Sun, 2017-01-29 10:54

Nem szoktam hozzászólást írni,most még is meg kell tennem.Ez a kedvenc 'galuskám',kiírtam kis füzetbe,és mindig így szoktam elkészíteni,finom, és mindig jó lesz.......szerintem gyakorolgasd,mert jónak kell lennie.Üdv,Zsóka

86
tojás 1 db
búzadara 5 csapott ek
finomliszt 0.5 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 kávéskanál
petrezselyem 1 csipet
szódabikarbóna 2 késhegynyi
napraforgó olaj 0.5 teáskanál