r
Nosalty Logó

Daragaluska Iluska konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Daragaluska Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 86 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 258 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felütjük a tojást, annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy ne legyen túl kemény a massza. Teszünk hozzá lisztet, őrölt borsot, ételízesítőt, összevágott friss vagy szárított petrezselymet, szódabikarbónát és a végén olajat.Jól összekeverjük!
  2. Legalább 30 percet állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak.
  3. Majd az adott, gyenge forrásban lévő levesbe kiskanállal beleszaggatjuk. Megvárjuk, míg feljönnek a leves felszínére, majd fedővel letakarjuk, és bő 8-10 percig lassú tűzön főzzük. Miután elzártuk a lángot, állni hagyjuk 1-2 percig.
  4. A levesbe szedünk a galuskákból, ki mennyit szeret. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 19359
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Ha túl sok dara kerül a tojáshoz, kemények lesznek a galuskák. Azért írtam, hogy kb; mert ez a tojás nagyságától is függ, hogy mennyi búzadarával fog készülni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha elkészítettünk egy finom, zöldséges levest, abból nem hiányozhat a grízgaluska. Főleg, ha szépen megduzzadnak, és könnyű, finom levesbetét a végeredmény...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...