Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas zsemlebucik 3.

Magvas zsemlebucik 3.
Magvas zsemlebucik 3.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes és gyorsan elkészíthető péksütemény. Zsemlevirágot is lehet belőle formálni, ami a napraforgó virágára emlékeztet. Jól mutat a reggelizőasztalon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét magvakkal is megszórhatjuk  (szezámmag, napraforgó mag, lenmag, tökmag...stb.) Ezeken kívül még tengeri só darabkákat is tehetünk rá. Sajttal is ízletes, főleg ha egy kis füstölt sajtot is szórunk a tetejére.
Többféle liszből is lehet készíteni, kinek mi ízlik jobban. Pl.: teljeskiőrlésű rozsliszttel, ami még egészségesebb is. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős vizet beleöntjük, és jól összedolgozzuk. (Vizet még lehet hozzá tenni, attól függ, hogy a tészta mennyit vesz fel.) Robotgéppel 3-4 perc.
  3. Tálba téve, 30 percig meleg helyen kelesztjük. (letakarva konyharuhával vagy tetővel)
  4. A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 8-10 részre osztjuk. Zsemlebucikat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
  5. A tetejét szobahőmérsékletű vízzel megkenjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. Sütőből kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 167
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Bea

Mióta szakács: 2011.02.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: pita, édes leveles, hamburger-buci, burek, buci, perec, kifli, briós, bagel, croissant

egyéb elnevezések

zsemlevirág, zsemle, zsömle, házi zsemle, magvas zsemle, házi zsömle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Origuru
Origuru Tue, 2014-10-07 10:59

Kár, hogy nem látni a kommenteket, pedig közel hatezren megnézték, elolvastam volna, hogy sikerült másnak. Nekem sajnos nem vált be, sok a só, sok a víz, kevés a liszt aránya, és hiába tettem még hozzá lisztet - ezek szerint nem eleget - túl lágy lett a tészta és olyanok lettek a zsemik, mint egy búra :-( Nincs elírva valamelyik mennyiség?

407
kenyérliszt BL80 25 dkg
finomliszt 10 dkg
2 kávéskanál
margarin 3 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
szezámmag 10 teáskanál