r
Nosalty Logó

Magvas kifli Kodaktól

Kodak
Magvas kifli Kodaktól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

420
Kalória
11.9g
Fehérje
63.1g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
19.4g
Víz
54.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7079.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    4516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    504.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 3351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukorral elkevert tejbe. Kezdőknek ajánlom, hogy csak 3 dl tejben futtassák fel az élesztőt, hogy később lehessen korrigálni a tészta állagán.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy nagyobb tálat keresünk, és beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, az olvasztott vajat és a napraforgómagot is.
  3. Beleöntjük a tejet a lisztes keverékbe, és kidagasztjuk a tésztát. (Érdemes az élesztőt csak 3 dl tejben felfuttatni, és később hozzáadni a plusz 1 decit, ha szükséges!)
  4. Ha már elválik a tészta az edény falától, letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt a tészta, félbevágjuk, majd egy-egy fél cm vastag kört nyújtunk a tésztánkból.
  6. 8-8 cikkelyre vágjuk a köröket, aztán a cikkelyeket a szélesebb oldaluktól kezdve feltekerjük, és kifli formájúra hajtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és alufóliával letakarva a sütőben még 20 percig kelesztünk. (Legkisebb fokozaton!)
  8. Kivesszük a sütőből, leszedjük az alufóliát, megkenjük őket 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megint egy Nők Lapja Konyhából vett ötlet, egy kis napraforgómaggal feldobva. Mivel igen jól sikerült a tészta, gondoltam, megosztom veletek ezt a receptet. A napraforgómag bármilyen más maggal helyettesíthető! 

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek