r
Nosalty Logó

Máglyarakás sanila konyhájából

sanila
Máglyarakás sanila konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1217
Kalória
28.9g
Fehérje
163.2g
Szénhidrát
50.4g
Zsír
289.6g
Víz
180g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
90.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    652.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 4868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk,és megdinszteljük 5 dkg margarinon, 2 ek cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal. Kb. 15-20 perc.
  2. A kifliket felkarikázzuk, majd a tojássárgát 5 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral felverjük, és hozzáöntjük a 8 dl tejet, majd azzal is összekeverjük, és ráöntjük a feldarabolt kiflire.
  3. Atepsit kikenjük a maradék margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rápakoljuk rétegesen: kifli, lekvár, kifli, alma. Közte megszórjuk darált dióval.
  4. Betesszük a sütőbe, 15 percet sütjük 170 fokon.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 ek cukorral (szirupot is készíthetünk, akkor a forró szirupot belecsurgatjuk a kemény habba)és 2 ek lekvárral.
  6. 15 perc után kivesszük a tepsit, kenünk rá lekvárt, a tojásfehérjét, majd sütjük tovább 180 fokon, még 10-15 percet amíg a hab barnulni nem kezd.
  7. Sárgabaracklekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvár használható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyű elkészíteni, édességnek, főételnek is kiváló egy laktató leves után.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek