r
Nosalty Logó

Máglyarakás gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
Máglyarakás gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5474.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cukor
    784 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 6000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt-száraz kenyeret vagy kalácsot 5 mm-es szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, és 200'c-os sütőben világosra pirítjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk 2 db 2 literes tálba.
  3. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük.
  4. A pirított kenyereket a tojásos tejbe áztatjuk, míg félig meg nem puhulnak.
  5. Egy kb. 20x29 cm-es magas falú tepsit vajjal kikenünk.
  6. A tepsi aljába egy sor áztatott kenyeret teszünk, ráhalmozzuk az 5 mm vastagságúra vágott, meghámozott almát.
  7. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és egyenletesen az almákra szórjuk.
  8. Még egy sor áztatott kenyér vagy kalács, és ráöntjük a maradék tojásos tejet, valamint a baracklekvárt a tetejére kenjük.
  9. A tojásfehérjét 30 dkg cukorral keményre verjük, majd a tetejére simítjuk. 120-130 fokos sütőben kb. 60-70 percig sütjük, míg teljesen magába szívja a folyadékot.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x29
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 8332
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás gluténmentesen
Gluténmentes Séf 26 recept

Egy recept arra az esetre, ha nincs ötletünk, mit csináljunk a megszáradt kaláccsal/kenyérrel/kiflivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek