r
Nosalty Logó

Máglyarakás Bujtikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Bujtikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, és egy mély tálba tesszük.
  2. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a tejet összekeverjük, és e felvágott kalácsra öntjük. Egy kis ideig pihenni hagyjuk.
  3. Közben a diót megcukrozzuk. A tepsit zsírral és zsemlemorzsával kikenjük. Az almát meghámozzuk.
  4. Ezután a tepsibe öntjük a kalácsmassza felét, és cukrozott diót szórunk rá. Majd ismét a kalácsmassza következik. Erre is szórunk a dióból.
  5. Ezután rászeleteljük az almát, és erre is teszünk diót. Majd 180 fokos sütőbe tesszük kb 20 percre. Ha közben nagyon pörkölődik a dió a tetején, egy kis tejjel meglocsoljuk.
  6. 3 db tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral habosra keverünk, és mikor már kemény, 3 evőkanál barackízt keverünk hozzá.
  7. A habot habzsákba töltjük, és a 20 perc után kivett tepsi tetejére halmokat nyomunk. Visszatoljuk a sütőbe, de a hőfokot levesszük 100-120 fokra. Mikor már szép piros a teteje, akkor van kész.
  8. Melegen és hidegen egyaránt finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14549
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap a pince pakolás közben a szemem elé került egy kosár alma. Eszembe jutott, hogy milyen régen csináltam ezt a finom édességet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek