Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás ahogy Gréti készíti

Máglyarakás ahogy Gréti készíti
Máglyarakás ahogy Gréti készíti
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a máglyarakást, de a gyermekeim sajnos egyáltalán nem. Rövid közvéleménykutatás után kiderült, hogy a darált dió íze és a megbarnult alma színe a két ellenszenves tényező számukra. Ez nem lehet akadály, kicseréltem őket! A diót nagyon puhára őrölt mandulára, az almát nektarinra és meggyre. Ez az újítás meghozta a sikert!

hozzávalók / 6 adag

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom, akik szeretik a változatosságot. Elkészíthető más gyümölcskombinációval is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edényben összekeverjük a tejet a tojássárgákkal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és az olvasztott vajjal.
  2. A kalácsot felszeleteljük, negyedeljük, és a masszába öntjük puhulni, ázni.
  3. Közben a tojásfehérjéből habot készítünk, melybe belekeverjük a baracklekvárt.
  4. A nektarint mossuk, magozzuk, szeleteljük, a meggyet szűrőben lecsöpögtetjük.
  5. Egy üvegtálat kikenünk vajjal, és zsemlemorzsával megjáratjuk.
  6. Az ázott kalácsból lerakunk egy sort, megszórjuk darált mandulával, a meggy felével, és még egy sor kalácsot teszünk rá. Nem baj, ha folyós, attól lesz pihe-puha a tészta.
  7. A tetején elkenjük a tojásfehérjét, és ebbe süllyesztjük szépen sorban a nektarinszeleteket és a maradék meggyet.
  8. 220 fokos, előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  9. Tálaláskor porcukrozzuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24x5 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 36 600
elküldve: 21
receptkönyvben: 528
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mágia-rakás, máglyarakás másképpen, gyümölcsös édesség szikkadt kalácsból

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lívia968
Mézeske / Lívia968 Sat, 2012-11-03 23:21

Kedves Gréti!

Megcsináltam! Én darabolt diót és aszalt szilvát tettem bele darált mandula és meggy helyett. Cukor helyett folyékony édesítővel készítettem, hogy spóroljak a szénhidráttal és a kalóriával. A süti nagyon finom, puha és zamatos lett. Ideális édesszájú ebéd vagy vacsora. További jó és sikeres feltöltéseket és sütés-főzést kívánok Neked. Üdvözöl: Lívia

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-11-04 00:53

Kedves Lívia! A dió-szilva párosítás nagyszerű! Köszönöm, hogy megosztottad velem. Én a mások által írt recepteket általában csak elolvasom, hogy megjöjjön az ihlet (gondolom veled is hasonló történhetett?!). Utána becsukom a könyvet vagy az internet-oldalt és jöhet a főzöcske, de okosan! Üdvözlet, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2012-10-30 12:32

Üdvözlet Pécsről, Pécsre! Éppen itt "nyaralunk" és írom a kis cikkemet, miközben örülök, hogy tetszik az eredetileg mágia-rakás névre keresztelt sütim, amit aztán visszanevezett közületileg az oldal!
üdv, Gréti

974
kalács 50 dkg
vaj 25 dkg
tej 0.5 l
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
xilit 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 2 ek
nektarin 4 db
meggybefőtt 35 dkg
mandula 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
porcukor 1 ek