Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejkrém meggyszósszal Zila formában

Madártejkrém meggyszósszal Zila formában
Madártejkrém meggyszósszal Zila formában
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első recept, amit kipróbáltam ebben a formában. Többféle öntettel is betölthetjük, csoki, különböző gyümölcsöntetek, vagy ha a madártejkrémet egy kis tejjel felhigítjuk, akár azzal  is.

hozzávalók / 12 adag

  • 3 dl tej
  • 3-5 ek nyírfacukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 40 dkg növényi tejszínhab
  • 1 cs zselatin
  • 1 púpos ek étkezési keményítő
  • pár szem koktélcseresznye
  • bon-bon meggyszósz (készen kapható)

Piskóta alátéthez:

  • 3 tojásos piskótatésztát készítünk, sütőpor nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Madártejet készítünk. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, keményítővel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe öntjük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A madártejet kihűtjük.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és addig melegítjük, míg szintelen egynemű nem lesz.
  4. A kihűlt madártejhez hozzáadjuk a felvert tejszín felét, összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és a felvert tejszín másik felét. Egy keveset elveszünk a díszítéshez. Lazán összedolgozzuk.
  5. A Zila tortaformát előkészítjük, kifújjuk a formaleválasztóval, beletöltjük a krémet, tömörítjük, befedjük a piskótával, és hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Töltsük meg a korpuszokat bonbon meggyszósszal, és díszítsük tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 569
elküldve: 10
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártejkrém bonbon meggyszósszal Zila formában, madártejkrém, meggyszószos madártejkrém, zila formában készített madártejkrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Sun, 2014-04-27 15:41

SZIA! NAgyon finom lehet!!! De mi az a ZILA FORMA??? Még nem is hallottam. S hol lehet megvásárolni? Köszi a választ előre is!!!!!!!!!!!

cicus72
cicus72 Sat, 2013-02-23 18:36

A tejszínt csak bele kell önteni vagy felvert tejszínhab kell bele?