r
Nosalty Logó

Madártej krém habbal

Csiki Piroska
Madártej krém habbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A madártejhez

A habgaluskákhoz

327
Kalória
10.4g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
9.4g
Zsír
15.9g
Víz
73g
Koleszterin
650.8mg
Élelmi rost
35.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 1958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A madártejhez

  1. 1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
  2. Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
  3. Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
  4. Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
  5. A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az unokáim, de még a felnőttek is szívesebben eszik ezt a krémet, mint a pudingot vagy a madártejet. A cukor mennyiséget emelhetjük, így nem nagyon édes. Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...