Madártej Helga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
381
Kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2284
Kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
84.6g tej47 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
5.9g tojásfehérje3 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
Összesen
84
Kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
381
Kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4377.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 2698 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 1450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.6 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2284
Kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
84
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2.3 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
0.5 db vanília
-
10 dkg mazsola
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
- 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
- 1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot,és megint keményre verjük.
- Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk,és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
- A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 163
- Össznézettség: 106736
- Feltöltés dátuma: 2013. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Helga1
150 recept
Az amarántlisztes fonott kalácsomnál megmaradt tojásfehérjéket használtam fel a család nem kis örömére. A kalács mellé mennyei volt.
Hozzászólások
Üdv! Köszönöm a receptet, életemben el?ször készítettem ilyet, de isteni lett, mindenki örült neki. Egyetlen kérdésem lenne... Az, hogy amíg a tojáshabot f?zöm, a tej iszonyatosan oda ég. Ez ellen van valami ötlet esetleg, vagy ez törvényszer?? El?re is köszönöm! Tinka
Szia Tinka! Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült. Teflon bevonatú lábost használok, különben tényleg az a gondom volna nekem is. Mindkett?t abban készítem, így nem érhet meglepetés és könny? tisztítani is. Üdv: Helga
Nos, ennek igazából semmi köze a madártejhez! Ahhoz ugyanis csak tojás és tej, vanília v. vaníliás cukor és cukor kell, esetleg lehet pici reszelt citromhéj ízesítésnek, de ez már bocs vaníliás puding hígabbra f?zve habbal. Egyébként ugye ha már úgyis vesz tojást a habhoz, mit csinál a sárgájával, ha nem azzal f?zi fel a tejet s?r?re?
Ha a story-t elolvasta volna, láthatná, hogy miért így készült ez a "madártej". Mivel így a maradék tojásfehérjét használtam fel. Üdvözlettel: Helga
Teljesen igaza van az el?z? hozzászólónak még akkor is ha csak a maradék tojásfehérjét akarták hasznosítani !! Akkor a recept kapjon egy "hamis madártej" nevet. Ha egy laikus ennek a recept alapján készíti el az igazi madártejet hát nagyot fog koppanni !!! Nagyon szeretem ezt az oldalt de nem szeretem az átveréseket aki otthon van a konyhában az rögtön észre veszi de aki el?ször készítene madártejet annak ez nagy átverés !!!!!
Igaz! Ez egy kész konyhai átverés!
Atyaég, bolhából elefánt... Az elején a sztoriban minden ott van, és nem is rossz ötlet maradék tojásfehérje felhasználásához. A laikusok is tudják, hogy a madártej egész tojásból készül, de ha mégsem, és a fenti recept alapján készítik el, akkor mi történik? Nem forog tovább a Föld?