Madártej Helga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
381
kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2284
kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
84.6g tej47 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
5.9g tojásfehérje3 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
Összesen
84
kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
381
kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4377.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 2698 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 1450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.6 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2284
kcal
- 14% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
84
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2.3 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
0.5 db vanília
-
10 dkg mazsola
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
- 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
- 1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot,és megint keményre verjük.
- Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk,és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
- A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 116710
- Feltöltés dátuma: 2013. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Helga1
150 recept
Az amarántlisztes fonott kalácsomnál megmaradt tojásfehérjéket használtam fel a család nem kis örömére. A kalács mellé mennyei volt.