Nosalty Logó

Madártej Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Madártej Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 381 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2284 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 381 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4377.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    2698 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2284 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 84 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
  2. 1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot,és megint keményre verjük.
  4. Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk,és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
  5. A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 106736
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az amarántlisztes fonott kalácsomnál megmaradt tojásfehérjéket használtam fel a család nem kis örömére. A kalács mellé mennyei volt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Üdv! Köszönöm a receptet, életemben el?ször készítettem ilyet, de isteni lett, mindenki örült neki. Egyetlen kérdésem lenne... Az, hogy amíg a tojáshabot f?zöm, a tej iszonyatosan oda ég. Ez ellen van valami ötlet esetleg, vagy ez törvényszer?? El?re is köszönöm! Tinka

Helga1

Szia Tinka! Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült. Teflon bevonatú lábost használok, különben tényleg az a gondom volna nekem is. Mindkett?t abban készítem, így nem érhet meglepetés és könny? tisztítani is. Üdv: Helga

Törölt felhasználó

Nos, ennek igazából semmi köze a madártejhez! Ahhoz ugyanis csak tojás és tej, vanília v. vaníliás cukor és cukor kell, esetleg lehet pici reszelt citromhéj ízesítésnek, de ez már bocs vaníliás puding hígabbra f?zve habbal. Egyébként ugye ha már úgyis vesz tojást a habhoz, mit csinál a sárgájával, ha nem azzal f?zi fel a tejet s?r?re?

Helga1

Ha a story-t elolvasta volna, láthatná, hogy miért így készült ez a "madártej". Mivel így a maradék tojásfehérjét használtam fel. Üdvözlettel: Helga

Lászlóné Varró

Teljesen igaza van az el?z? hozzászólónak még akkor is ha csak a maradék tojásfehérjét akarták hasznosítani !! Akkor a recept kapjon egy "hamis madártej" nevet. Ha egy laikus ennek a recept alapján készíti el az igazi madártejet hát nagyot fog koppanni !!! Nagyon szeretem ezt az oldalt de nem szeretem az átveréseket aki otthon van a konyhában az rögtön észre veszi de aki el?ször készítene madártejet annak ez nagy átverés !!!!!

Törölt felhasználó

Igaz! Ez egy kész konyhai átverés!

Artemisz

Atyaég, bolhából elefánt... Az elején a sztoriban minden ott van, és nem is rossz ötlet maradék tojásfehérje felhasználásához. A laikusok is tudják, hogy a madártej egész tojásból készül, de ha mégsem, és a fenti recept alapján készítik el, akkor mi történik? Nem forog tovább a Föld?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.