r
Nosalty Logó

Madártej 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Madártej 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1387 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 174 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2477.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 1387 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd belekeverünk egy csipetnyi sót és egy csipetnyi lisztet, valamint 2 evőkanál cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.
  2. Fél liter tejet összekeverünk 1 liter vízzel, csipet sóval ízesítjük és forrni tesszük.
  3. A kemény habból teáskanál segítségével a gyöngyözővizes tejbegaluskákat szaggatunk. Az egyik oldalát kb. 2 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is 2 percig főzzük.
  4. A megfőtt habgaluskát egy üvegtálba szedjük, amiben majd kínáljuk a madár tejet.
  5. A tojássárgákat a liszttel, tejjel ésa maradék cukorral csomómentesen elkeverjük.
  6. A tojásos keveréket a fővő vizes tejhez adjuk, és folytonos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felforrjon és közben kissé besűrűsödjön.
  7. Az így elkészült tejet a vaníliáscukorral ízesítjük, majd a habgaluskára öntjük.
  8. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt legalább egy órára jégre tesszük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 169460
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 18.

Ajánló

Ha szeretjük, a vaníliamártásba mazsolát is főzhetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Madártej 2.
ze(n)derta 188 recept

A madártej nálunk a szalagos fánk "mellékterméke". Mivel a fánkhoz csak a tojások sárgáját használjuk fel, így a madártej készítése remek alkalom arra, hogy a tojások fehérjét is felhasználhassuk. Amíg a fánk megkel, el tudjuk készíteni a madártejet.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

A mi családunknak is kedvence a madártej.Szívesen megosztom,persze ha elfogadjátok a habgaluska elkészítését,ami nagyon praktikus és finom és f?ként mutatós. A tojásfehérjét kis cukorral kemény habbá verem. A gáztepsit süt?papírral kibélelem és kanállal beleszaggatom a tepsibe a kemény habot.El?melegített süt?be a fels? rácsra teszem és kb.200 fokon "megsütöm".Nagyon rövid id? alatt szép nagy galuskák lesznek,és aki szereti kicsit hagyhatja,hogy karamellizálódjon a teteje. Remélem tetszik az ötlet! Nem bánjátok meg ha kipróbáljátok. Zsuzsa

ze(n)derta

kedves Zsuzsa! nagyon szépen köszönöm az ötletet a többiek nevében is. biztosan ki fogom próbálni. ha jól sejtem, ilyen formában egy kicsit a habcsókra hasonlít a habgaluska, ugye? további jó f?z?cskézést és szép nyarat! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Toma! Örülök,hogy felkeltette érdekl?désedet a habgaluska.Csak külsejében hasonlít a habcsókra,de sokkal gyengébb,majdnem olyan,mint a tejben kif?zött,csak a külseje kap egy kis kérget.A lényege,hogy magas h?fokon és gyorsan kell sütni.Kíváncsi leszek hogy tetszett,majd írd meg légyszíves. Én is minden jót kívánok! Üdvözlettel: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa kb mennyi ideig kell sütni a galuskákat??Üdv Judit

Törölt felhasználó

Szia.Ha jól gondolom így a küls? kéreg miatt nem fog össze esni?

cupák

nos ma megcsináltam életem els? madártejét. az végeredmény állítólag tökéletes lett, szerintem a habgaluskák igencsak formátlanok és randák lettek, de ugye nem ez a lényeg, és van mostmár mit gyakorolni. :))) régi motoros madártejkészít?t?l azt a tanácsot kaptam, hogy reszeljek bele citromhéjat is. én speciel nem szeretem, de a kóstoló szerint ett?l lett isteni :))) köszi!!!

ze(n)derta

jó gyakorlást! ;-) üdv, toma

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek