r
Nosalty Logó

Madártej

Éva házias konyhája
Madártej
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

563
Kalória
27.2g
Fehérje
57.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
74.3g
Víz
360.1g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3378 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 563 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7504.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3748 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2921 micro
Összesen 3378 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. Föltesszük a tejet forrni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 4 cs. vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukormennyiséggel. A vaníliás pudingport is hozzáadjuk, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tej, folyamatos keverés mellett beleöntjük, és egyszer fölforraljuk, készre főzzük.
  4. A tojások fehérjét csipet sóval, 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá fölhabosítjuk.
  5. Vizet forralunk, és amikor forr a víz, egy nagyobb kanál segítségével a tojáshabból galuskákat szaggatunk a vízben. Pár pillanatig mindkét oldalát főzzük. Nagyon gyorsan kész, ezért ne tegyük nagyon tele a habgaluskákkal az edényünket, mert könnyen kifuthat a víz. A habgaluskákat a kész madártejbe rakjuk.
  6. Jól lehűtjük, és fogyasztjuk. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

 Ez egy saját recept, amit én krémes állagúra alkottam meg.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...