r
Nosalty Logó

Madártej

Éva házias konyhája
Madártej
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

563
Kalória
27.2g
Fehérje
57.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
74.3g
Víz
360.1g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3378 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 563 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7504.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3748 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2921 micro
Összesen 3378 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. Föltesszük a tejet forrni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 4 cs. vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukormennyiséggel. A vaníliás pudingport is hozzáadjuk, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tej, folyamatos keverés mellett beleöntjük, és egyszer fölforraljuk, készre főzzük.
  4. A tojások fehérjét csipet sóval, 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá fölhabosítjuk.
  5. Vizet forralunk, és amikor forr a víz, egy nagyobb kanál segítségével a tojáshabból galuskákat szaggatunk a vízben. Pár pillanatig mindkét oldalát főzzük. Nagyon gyorsan kész, ezért ne tegyük nagyon tele a habgaluskákkal az edényünket, mert könnyen kifuthat a víz. A habgaluskákat a kész madártejbe rakjuk.
  6. Jól lehűtjük, és fogyasztjuk. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

 Ez egy saját recept, amit én krémes állagúra alkottam meg.

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...