r
Nosalty Logó

Lusta barackos-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lusta barackos-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4039 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4859 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 4039 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 1-1,5 cm széles gerezdekre vágjuk. A túrót villával törjük át, és keverjük ki a vaníliás cukorral.
  2. A lisztet, sütőport, és a porcukrot alaposan kikeverjük. A tepsit kikenjük egy kevés olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros-lisztes keverék felét.
  3. Szorosan, hogy mindenhol borítsa, fedjük be a barackszeletekkel.
  4. Szórjuk rá a túrós réteget, majd szórjuk rá a lisztes keverék második felét. Locsoljuk meg az olvasztott vajjal.
  5. A tojásokat verjük fel, öntsük össze a tejjel, és öntsük vele nyakon a sütinket.
  6. Süssük 180 fokos sütőben, kb. 40 percig, míg a teteje megszilárdul, és kemény lesz. Pihentessük 15 percig, majd szórjuk meg porcukorral, és szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 717
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 179
  • Össznézettség: 178029
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg a világ legegyszerűbb, leggyorsabb nagymamás sütije - bármilyen gyümölccsel elkészíthető, és kezdők is bátran nekiállhatnak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...