Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Light Fiadone

Light Fiadone
Light Fiadone
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Fiadone egy korzikai sült ricottatorta, amit light-osabb változatra variáltam. A tészta habkönnyűre sül ki, és bármilyen idénygyümölccsel, sziruppal, csokimártással, lekvárral jól összeillik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mazsolát, reszelt citromhéjat vagy apróra vágott mentalevelet is keverhetünk a tésztába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. A felvert tojásfehérjébe beleforgatjuk a tojássárgájákat egyenként, majd a krémtúrót kanalanként.
  4. A juharszirupot vagy agávé szirupot is belekeverjük.
  5. Egyadagos szilikon sütőformákba vagy kevés olívaolajjal kikent sütőformában 15 percig sütjük, majd 160 Celsius fokon további 15 percig.
  6. Nyitott sütőajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd még langyosan kifordítjuk a formákból. Óvatosan kell vele bánni, mert a tészta nagyon könnyű és könnyen megsérül.
  7. Áfonyával díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habkönnyű desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

145
tojás 4 db
krémtúró 30 dkg
juharszirup 4 ek
áfonya 18 dkg