Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdlábtorta HK konyhájából

Lúdlábtorta HK konyhájából
Lúdlábtorta HK konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem szülinapjára készült... naggyon finom lett, csak az volt a baj, hogy hamar elfogyott!

hozzávalók / 12 adag

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémmel kezdünk. 200 ml tejszínt, a cukrot, a vajat és az étcsokit egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Jól behűtjük.
  2. A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és a tortagyűrűvel újra körbezárjuk. Ha nincs tortagyűrű, akkor a kapcsos tortaforma is megteszi.
  4. A behűtött krémet habverővel habosítjuk. A maradék 100 ml tejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokis krémhez adjuk. Szintén habverővel alaposan összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
  5. A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére. Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani, elég a tortát  finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.
  6. Meggybefőttel díszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. (Én még egy kis tejszínhabbal is kidekoráltam.)
  7. Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Hulala receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lúdlábtorta, meggyes csokitorta, tejszínes-étcsokis torta meggyel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
tojás 3 db
cukor 70 g
cukrozatlan kakaópor 10 g
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 70 g
sütőpor 1 kávéskanál
növényi habtejszín 300 ml
cukor 150 g
vaj 200 g
étcsokoládé 150 g
habfixáló 0.5 csomag
meggybefőtt 30 dkg
étcsokoládé 150 g
napraforgó olaj 1.5 ek
meggybefőtt 10 dkg