r
Nosalty Logó

Lúdlábtorta HK konyhájából

Mi van itthon
Lúdlábtorta HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

476
Kalória
4.4g
Fehérje
46.6g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
12.9g
Víz
83.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
31.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.6 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A krémmel kezdünk. 200 ml tejszínt, a cukrot, a vajat és az étcsokit egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Jól behűtjük.
  2. A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és a tortagyűrűvel újra körbezárjuk. Ha nincs tortagyűrű, akkor a kapcsos tortaforma is megteszi.
  4. A behűtött krémet habverővel habosítjuk. A maradék 100 ml tejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokis krémhez adjuk. Szintén habverővel alaposan összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
  5. A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére. Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani, elég a tortát finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.
  6. Meggybefőttel díszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. (Én még egy kis tejszínhabbal is kidekoráltam.)
  7. Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Férjem szülinapjára készült... naggyon finom lett, csak az volt a baj, hogy hamar elfogyott!

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek