Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér lúdláb torta marcipánnal

Fehér lúdláb torta marcipánnal
Fehér lúdláb torta marcipánnal
73 perc / előkészület: 60 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta is Édesanyám 75.-ik születésnapjára készült a puncs torta kicsit másként, dióval, kávéval mellé. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 357 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

  • 3 db tojás (nálam 18,7 dkg)
  • 9.3 dkg finomliszt (ebből 3 gramm a tortaforma megszórásához kell)
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Tűpróba!
  3. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. 2 dl tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk fel!), és beletesszük az összetördelt csokoládét. Pár perc múlva kevergetni kezdjük, és addig kevergetjük, ameddig a csokoládé fel nem olvad. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig.
  2. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük. A rumba beáztatjuk.
  3. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk pár percre.
  4. A rumot leszűrjük a meggyről. A meggyből a torta tetejére kiszedünk kb. 10 dekányit. A rumot lábosba tesszük, felmelegítjük, és a zselatinlapokat kinyomkodva beletesszük. Kevergetve felolvasztjuk. A maradék 2 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A fehér csoki krémet habosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt zselatint. Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd a meggyszemeket is beleforgatjuk.
  6. A tortalap köré egy tortakarimát csatolunk. Rákenjük a csokikrémet. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

Tetejére

  1. A marcipánt kinyújtjuk, és a torta tetejére tesszük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a torta közepére kenjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, és a torta szélére kenjük. A félretett meggyszemeket beleültetjük az olvadt csokoládéba. Hűtőbe tesszük pár órára.
  2. Szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2250 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 158
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lúdláb torta, fehér csokis meggyes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

796
tojás 3 db
finomliszt 9.3 dkg
cukor 9 dkg
1 csipet
növényi habtejszín 4 dl
fehér csokoládé 40 dkg
meggybefőtt 35 dkg
rum 0.3 dl
marcipán 20 dkg
lapzselatin 6 db
fehér csokoládé 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
marcipán 10 dkg