r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Renikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta Renikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 612 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4892 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 268 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 612 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    291.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4485.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    508 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3284 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 4892 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A gázsütőt beállítjuk 3-as fokozatra. (A piskótát én gázsütőben 3-as fokozaton 65 percig szoktam sütni.) A villanysütőt körülbelül 180-200 fokra melegítsük elő.
  2. Egy 23 cm-es átmérőjű kör alakú tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
  3. A 7 tojás fehérjéjét és sárgáját szétválasztjuk.
  4. A fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a 7 tojás sárgáját és a sütőporos lisztet.
  5. A tortaformába öntjük, és körülbelül 65 percig sütjük, villanysütő esetén körülbelül 25 percig. Végezzünk tűpróbát!
  6. Miközben hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a két csomag pudingport. Míg ez kihűl, a margarint a porcukorral jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal és meggyel csomómentesre keverjük.
  7. A kihűlt piskótát vízszintesen 2 felé vágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  8. Tortánk külsejére 1 tábla tortabevonót forró gőz felett 2 evőkanál olajjal megolvasztunk, és a tortára kenjük. Díszíthetjük még megmaradt krémmel, meggyel, tejszínnel, csokoládéforgáccsal stb.- csak a fantáziánk szabhat határt!:)
  9. Hűtőben tároljuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy összeálljon édességünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 46516
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Bulikra, családi összejövetelekre vagy akár vasárnapi desszertként is megállja a helyét!:)

Receptkategóriák

Ez egy saját recept, mi nagyon szeretjük! Egyszerű, de nagyszerű! :)

Hozzászólások (2)

bogyesz14

Érdekl?dni szeretnék,hogy a csokimáz a tetjén szeleteléskor törik,vagy van valami praktika hogy ne törjön?Nem vagyok még túl ügyes a sütésbe,így inkább kérdezek!Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Igaz régebbi kérdés, de hátha másnak is hasznos. Minden (kemény) csokis tetej? sütit úgy lehet szépen szeletelni, ha közepesen meleg késsel átolvasztjuk a csokiréteget. Így nem reped meg. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek