Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb torta Renikétől

Lúdláb torta Renikétől
Lúdláb torta Renikétől
56 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját recept, mi nagyon szeretjük! Egyszerű, de nagyszerű! :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Bulikra, családi összejövetelekre vagy akár vasárnapi desszertként is megállja a helyét!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gázsütőt beállítjuk 3-as fokozatra. (A piskótát én gázsütőben 3-as fokozaton 65 percig szoktam sütni.) A villanysütőt körülbelül 180-200 fokra melegítsük elő.
  2. Egy 23 cm-es átmérőjű kör alakú tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
  3. A 7 tojás fehérjéjét és sárgáját szétválasztjuk.
  4. A fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a 7 tojás sárgáját és a sütőporos lisztet.
  5. A tortaformába öntjük, és körülbelül 65 percig sütjük, villanysütő esetén körülbelül 25 percig. Végezzünk tűpróbát!
  6. Miközben hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a két csomag pudingport. Míg ez kihűl, a margarint a porcukorral jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal és meggyel csomómentesre keverjük.
  7. A kihűlt piskótát vízszintesen 2 felé vágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  8. Tortánk külsejére 1 tábla tortabevonót forró gőz felett 2 evőkanál olajjal megolvasztunk, és a tortára kenjük. Díszíthetjük még megmaradt krémmel, meggyel, tejszínnel, csokoládéforgáccsal stb.- csak a fantáziánk szabhat határt!:)
  9. Hűtőben tároljuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy összeálljon édességünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 35 156
elküldve: 12
receptkönyvben: 248
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

renike

Mióta szakács: 2012.01.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes csokitorta, csokikrémes torta, csokoládétorta meggyel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harley
Harley Wed, 2013-02-13 21:29

Igaz régebbi kérdés, de hátha másnak is hasznos. Minden (kemény) csokis tetejű sütit úgy lehet szépen szeletelni, ha közepesen meleg késsel átolvasztjuk a csokiréteget. Így nem reped meg. :)

bogyesz14
bogyesz14 Thu, 2012-12-13 12:05

Érdeklődni szeretnék,hogy a csokimáz a tetjén szeleteléskor törik,vagy van valami praktika hogy ne törjön?Nem vagyok még túl ügyes a sütésbe,így inkább kérdezek!Köszönöm :)

612
tojás 7 db
porcukor 7 csapott ek
finomliszt 5 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 4 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
meggy 20 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
meggy 5 dkg