Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb torta fancsali meggyel

Lúdláb torta fancsali meggyel
Lúdláb torta fancsali meggyel
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fancsali meggy Rózsaszentmártonban, az egykori Fancsalon terem. Nagyon finom tortákba, süteményekbe.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felét a cukros sárgájához kanalazzuk. 2 kanál lisztet rászórunk, és óvatosan összekeverjük. Ugyanezt megismételjük a maradék tojáshabbal, a liszttel, a kakaóval és a hideg vízzel.
  2. Az összekevert masszát egy kikent tortaformában 175 °-on 25 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, és kemény pudingot készítünk. Amíg meleg, belekeverünk 200 g felolvasztott étcsokoládét. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt tésztára rászórjuk a lecsepegtetett fancsali meggyet, betakarjuk a kihűlt krémmel úgy, hogy a tetejét minél egyenletesebbre simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd a tetejét 100 g olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 533
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

lidiludnyak

Mióta szakács: 2012.11.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes lúdláb, csokikrémes torta, meggyes csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

371
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
víz 1 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 4.5 dl
csokoládés pudingpor 1.5 tasak
cukor 6 ek
margarin 150 g
étcsokoládé 200 g
meggybefőtt 350 g
étcsokoládé 100 g