Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levesben főtt pulykanyak sajtos fokhagymamártással

Levesben főtt pulykanyak sajtos fokhagymamártással
Levesben főtt pulykanyak sajtos fokhagymamártással
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változatosságot és kedvet szerettem volna csinálni a családnak a főtt húshoz. De levesben főtt zöldségekhez is kiváló mártogatós. (Remélem, hogy vastagabb nyakakat kaptok, mint én. :))

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a reszelt fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet. Zsemleszínű rántást készítünk belőle, s tejjel felengedjük, besamel mártás sűrűségűre sűrítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Kis tálkákba tesszük, s még forrón reszelt sajtot teszünk bele. Elkeverjük, s megvárjuk, míg a sajt elolvad benne.
  3. Az olvadt sajttól szinte körkörösen "feltekerhetjük" ezt a mártást a nyakakra. A nagy, húsos pulykanyakkal az igazi!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Korfui

Mióta szakács: 2012.01.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

főtt pulykanyak sajtmártással, sajtszószos főtt pulykanyak, fokhagymás sajtszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1665
pulykanyak 8 db
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl