Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás szederlekvár

Levendulás szederlekvár
Levendulás szederlekvár
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár a szeder-szezon sajnos elmúlt, úgy gondolom, hogy ez a recept jövőre is meg fogja állni a helyét, és biztosan el fogom majd készíteni többször is. :) Az itt leírt mennyiségből 7 db kisméretű (2dl-es) befőttesüveg lett tele.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedret nagyon óvatosan mossuk meg, majd öntsük a főzőedényünkbe.
  2. Az almát pucoljuk meg, és reszeljük hozzá a szederhez, a citrom levét pedig facsarjuk bele. Az összevegyített gyümölcsöket botmixerrel dolgozzuk össze.
  3. Az így elkészült gyümölcspépet tegyük fel főni, adjuk hozzá a cukrot, a citromsavat és a dzsemfixet.
  4. Forraljuk fel, majd öntsük hozzá a szárított levendula virágokat, és főzzük további 10-15 percig, alacsony lángon és folyamatos kevergetés mellett.
  5. Forrón kanalazzuk üvegekbe, zárjuk le, majd néhány percre fordítsuk fejre az üvegeket.
  6. Miután kihűlt, kedvünk szerint díszíthetjük, és mehet a kamrába a többi remekmű mellé.:) Nem utolsó sorban, ajándéknak is tökéletes lehet. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 942
elküldve: 2
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CreativeAngel

Mióta szakács: 2015.06.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szederlekvár levendulával, pikáns lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337
szeder 1 kg
alma 3 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
cukor 40 dkg
citromsav 1 teáskanál
levendula 10 db
dzsemfix 1.5 csomag