Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés birsalmalekvár

Cseresznyés birsalmalekvár
Cseresznyés birsalmalekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám nálunk a lekvárkészítő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, magházát kiszedjük, apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp, hogy ellepi, és puhára főzzük.
  2. Miután puhára főtt, leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, a cseresznyét felolvasztjuk (mert ilyenkor ősszel csak a fagyasztóban van).
  3. Összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet folyamatos kevergetés közben, kb. 30 percig főzzük. Amikor puffog főzés közben, akkor már jó.
  4. Tálakba vagy üvegekbe merítjük. Miután kihűlt, lefedjük, és készen van.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birslekvár, cseresznyelekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1232
birs 2 kg
cseresznye 50 dkg
cukor 1 kg
dzsemfix 1 csomag