r
Nosalty Logó

Leveles virsli Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Leveles virsli Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6913.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    4209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, tartva a téglalap formát. Beleteszünk 4 db virslit a tészta felébe (egymás mellé 2-2), nem baj, ha kicsit kilóg a virsli. A virslik alá virsli szélességű sajtcsíkokat teszünk.
  2. A tojástszétválasztjuk és a fehérjével megkenjük a tészta szélét, ráhajtjuk a virliskre a tészta másik felét. A szélén és középen lenyomkodjuk, majdhosszába, és keresztbe elvágjuk. Megigazgatjuk a virsliket, hogy egyformán lógjanak ki. A vágások mentén (picit visszahajtva)fehérjével átkenjük a tészta szélét, kézzel majd villával lenyomkodjuk, hogy ne váljon ketté -mintás lesz:)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk,lekenjük tojássárgájával. A tetejét3 helyen a virsliig átvágjuk.
  4. Normál hőfokon kb. 15 perc alatt pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28612
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik reklámújságban láttam ehhez hasonlót. Azt hiszem, lekváros papucsnak hívták. Úgy gondoltam, van itthon leveles tészta, virsli, és maradék sajt. Miért is ne lehetne ebből leveles virsli - papucs nélkül. :) Finom, gyorsan készen lettem vele. Szerintem kiváló vacsorához és egy kellemes baráti dumapartihoz is, egy kis borral vagy sörrel feldobva:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek