Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lepénykenyér Kornél konyhájából

Lepénykenyér Kornél konyhájából
Lepénykenyér Kornél konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story annyi, hogy kedveljük mind a kebabot, mind a gyros-t, és többnyire otthon készítjük el. A multikban kapható előrecsomagolt piták, illetve dürümkenyérnek titulált készítményeket nem illetném különböző jelzőkkel, legyen elég annyi, hogy ez a recept hamarabb elkészül, mint ahogy a boltból megérkeznénk a vásárlásból. Arról nem beszélve, hogy nem tartalmaz semmiféle mesterséges kiegészítőt.

 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Házilag készített gyroshoz és kebabhoz ideális. Csavarhatjuk, hajtogathatjuk, készíthetünk belőle grillezett hajtogatott szendvicseket (piadina), rendkívül sokoldalú felhasználhatósága van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízhez adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sót, majd öklünkkel nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele az élesztős vizet, majd az olajat, és jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, nem baj, ha kissé ragacsos. Kelesszük a tésztát egy órán keresztül.
  2. Gyúrjuk át, majd vágjuk fel 10 dkg körüli darabokra, formázzunk belőlük gombócokat.
  3. Hevítsünk fel egy serpenyőt SZÁRAZON.
  4. A gombócokat lisztezett deszkán nyújtsuk ki korong alakúra kb. 2 mm vastagságúra, majd villával szurkáljuk meg. A forró serpenyőben oldalanként egy-egy percig süssük, amíg szép barna pöttyök alakulnak ki a tésztán.
  5. Használjuk fel azonnal, vagy csomagoljuk fóliába a kihűlést követően, amennyiben többet készítünk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 21 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 153
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lepénykenyér házilag, kenyérlepény, lapos kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2014-02-14 18:20

Köszönöm a receptet. A sok receptből a Tiédet választottam, a "név kötelez" alapján. Nem csalódtam. Nagyon jó lett. Többet nem veszek boltit, az biztos. Rozmaring&Csokoládé Toscan marharagujához választottam. Mégegyszer köszi.

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-12-03 21:07

Szépek, könnyűek, guszták a lepények Kornél!! A leírás is jó, mint minden receptednél! Üdv, Torma :)

229
finomliszt 50 dkg
víz 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
16 g
cukor 16 g
napraforgó olaj 0.5 dl