Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros linzer pillangó formával

Lekváros linzer pillangó formával
Lekváros linzer pillangó formával
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy régi receptes füzetben találtam: Kincses Receptkönyv a neve. Az eredeti neve: Szilveszter-sütemény. Az elkészítésében annyit változtattam, hogy a fehér tésztából eredetileg ugyanolyan kerek formát kellett volna kiszúrni, mint a csokisból, és úgy összeragasztani lekvárral. De én most vettem ezeket a pillangós kiszúrókat, és borzasztóan izgatott, hogyan működnek. Először kicsit keményke, inkább olyan roppanósan, de remélem pár nap alatt kicsit puhul. Ezt nem tudom, ugyanis most csináltam először. Meggylekvárral ragasztottam össze, de a végére elfogyott, és kesernyés narancslekvárral fejeztem be.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor ehető, mint általában a kekszek és linzerek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet összegyúrjuk a sütőporral, cukorral, zsírral, tojással, vaníliás cukorral és a sóval (én robotgéppel gyúrtam).
  2. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a csokit.
  3. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük (3-4 tepsi).
  4. A tésztákat külön-külön fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A csokis tésztát kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. A világos tésztát kiszúrjuk a pillangó formával, és azt is a tepsibe tesszük, majd a tetejét cukorral megszórjuk. Ha nincs pillangó forma, lehet szerintem bármi más.
  6. A sütésre 10 perc elég, de figyelni szükséges.
  7. Kihűlés után egy csokis és egy világos formát lekvárral összeragasztunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 021
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pillangós sütemény, Szilveszter-sütemény, linzer, lekváros linzer

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kispazsi
Kispazsi Mon, 2016-01-11 21:04

Kedves Boszi!
A segítségedet szeretném abban kérni, hogy miről függ, hogy a linzert margarinnal vagy sertés zsírral vagy e kettő keverékéből kell csinálni? Soha nem csináltam még ,de neki szeretnék állni én is linzert csinálni,de mivel porhanyósat szeretnék,mindenki más praktikával lát el.Mivel a re eptgyűjteményedet végig néztem, láttam,hogy sokféle linzert csinálsz.Tudsz ebben segíteni? Köszönettel : Kispazsi

797
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 25 dkg
disznózsír 15 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukor 1 teáskanál
csokoládé 5 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek