Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsókos-marcipános linzer

Habcsókos-marcipános linzer
Habcsókos-marcipános linzer
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény nem tartozik se a könnyű, se a gyors aprósütik világába. Akkor mégis mi szól mellette? Az, hogy nagyon finom és rendkívűl dekoratív! Ünnepekre tökéletes választás!:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral és a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezután lisztezett deszkán kb. 34x28 cm-re (kb. 5 mm vastagra) nyújtjuk, és 4 cm széles csíkokra vágjuk. 7 csík lesz belőle, ha jól dolgoztunk. Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A habcsókmasszához a marcipánt apróra reszeljük. Hogy ne ragadjon össze az egész, kis adagokban kevergessük a porcukorba. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásfehérjét, és robotgéppel sima krémmé verjük. Inkább legyen keményebb, mint lágyabb, mert különben szét fog folyni!
  4. A krémet csillagcsöves vagy nagyobb lyukú nyomózsákba töltjük, és hosszában 3 csíkot nyomunk belőle a tésztákra (1-et 1-et a szélére és 1-et középre). A habcsókcsíkokat ne a szeletek legszélére húzzuk, hanem 1-2 mm-rel beljebb, hogy ha lágyabb, akkor ne folyjon le róla! Hagyjuk pár órát száradni őket.
  5. A dzsemet kis lyukú habzsákba töltjük, és a habcsókcsíkok közé nyomjuk. (Ha lekvárral dolgozunk, szitán törjük át, hogy ne legyen darabos!) Így is hagyjuk száradni 2-3 órát.
  6. Végül 160 fokon előmelegített sütőbe tegyük be 10 percre. Hagyhatjuk nagyobb csíkoknak is, de fel is szeletelhetjük kis falatkákra.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 742
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsókos omlós linzer ribizlidzsemmel, marcipános-lekváros linzer, csíkos linzer

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

841
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 1 db
1 késhegynyi
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
marcipán 25 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
ribizlidzsem 5 dkg