Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű szilvalekváros bukta

Egyszerű szilvalekváros bukta
Egyszerű szilvalekváros bukta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus hétvégi nagymamás desszert - laktató leves után második fogásnak is megfelelő!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen lekvárral tölthető, de szilárdabb, házi típussal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk egy csipet cukorral, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojássárgáját, és alaposan kidolgozzuk.
  3. 1 órán át kelesztjük, majd lisztezett felületet ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  4. Egyenlő téglalapokra vágjuk, ráteszünk egy csík szilvalekvárt, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és lekenjük a 3 dkg megolvasztott vajjal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 13 507
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
793 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros bukta, szilvás bukta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
finomliszt 60 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 5 dkg
vaj 8 dkg
tojássárgája 2 db
szilvalekvár 150 g
vaj 3 dkg