A tökéletes tiramisu nyomában

Bár nem klasszikus karácsonyi édesség, mégis sokan ezzel koronázzák meg az ünnepi menüsort. Következzen hát néhány tipp, hogy tiramisunk tökéletesre sikerüljön!

Tiramisu amarettóval recept

Melyik az igazi?

Olasz klasszikus. Az eredetitiramisurecept az észak-olasz térségből a nyolcvanas években indult hódító útjára, azóta - ahogy ez lenni szokott - végtelen változatban ismeretes. Eredetileg sem tojásfehérje, sem tejszínhab nem került bele. Ennek ellenére persze nem követünk el szentségtörést, ha mégis kibővítjük a hozzávalók listáját, sőt, nem hogy nem árt, de igenis használ neki egy kevés tejszínhab, hiszen a végeredmény sokkal krémesebb lesz tőle. A számtalan recept közül a legnagyobb különbség alapvetően mégis abban rejlik, hogy milyen alkohol kerül a desszertbe - a konyaktól kezdve a marsalán át az amarettón, whiskeyn és rumon keresztül egészen a kávélikőrig igen széles a választék.

Mascarpone, a lágy és krémes sajt

A mascarponeaz olaszok krémsajtja, mely semleges ízének köszönhetően sósan és édesen is egyaránt kiválóan használható. Napjainkban leginkább tehéntejből készül, ám egyes dél-olaszországi régiókban még a bivalytejszínből készült változatot is megtalálhatjuk. A vásárlás során tartsuk szem előtt, hogy minél frissebb mascarponét válasszunk, ugyanis meglehetősen gyorsan megromlik. Az ára igen borsos lehet, úgyhogy akár otthon, házilagis megpróbálkozhatunk az elkészítésével.

Babapiskóta recept

Hogy a tiramisu még jobb legyen!

Ugyan az alaprecept meglehetősen egyszerű, mégis van néhány tipp és jó tanács, amiket érdemes betartanunk ahhoz, hogy ne érjen minket csalódás. Íme:

Tudtad?

A tiramisu szó jelentése: ,,dobj fel!”. Ez a kultikus desszert nevéhez hűen nem csak krémességével és pazar ízével, de a benne lévő kávéval is új dimenzióba repít bennünket.

Még több tiramisu recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek