r
Nosalty Logó

Lazac spárgával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Felicia
Lazac spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2346 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    4693 micro
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat forgassuk bele 1 ek olívaolajba, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 20 percig, vagy amíg barnulni kezdenek.
  2. Tegyük a spárgát a krumplik mellé, és süssük az egészet még 15 percig.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomokat, az ecetet, a fokhagymát, majd a zöldség közé bújtassuk be a lazac szeleteket is, tegyünk rá kevés sót, borsot, locsoljuk meg a maradék olajjal, és toljuk vissza a sütőbe még 10-15 percre, vagy amíg a lazac meg nem sül.
  4. Amint elkészült, azonnal tálaljuk, bazsalikom levéllel a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 9736
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Fagyasztott lazacból is lehet készíteni, de ekkor a lazac szeleteket a második lépésnél, a spárgával együtt kell a sütőbe tenni, hogy legalább 25-30 percet süljön, és ellenőrizni a végén, hogy jól átsült-e. (Nekem ennyi idő alatt mindig szépen átsült!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac spárgával
Felicia 14 recept

Változat az egyik népszerű külföldi főző programból való receptre, ami nekem és a családomnak nagyon bevált! Könnyű, egészséges, és nagyon finom ebéd/vacsi, ami nem terheli túl a gyomrot a meleg, nyári napokon sem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!