r
Nosalty Logó

Kürtőskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1068 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 386 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    989 mg
  • Foszfor
    3019 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 6411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 386 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez fél óra volt a forró sütő felett.)
  2. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk.
  3. A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.
  4. Cukros darált dióba forgatjuk, (aki szeretné, hogy szép piros legyen, az tojással kenje le a beleforgatás előtt) és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20 percig sültek az enyémek.)
  5. Picit várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha egy pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
  6. A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1694
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 291401
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 05.

Ajánló

Elkészíthető fehér búzalisztből is, forgatható mákba, dióba, mandulába, kókuszba, fahéjba stb. Mind-mind nagyon finom. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Székely leányzó lévén, van szerencsém bemutatni a legeslegfinomabb sütinket, a kürtőskalácsot. Persze, kell hozzá a forma, tudjuk...meg kell szén is, miegymás...na de! Nekem van egy titkom :D Nem használok se fából készült formát, se szenet, sőt mégcsak szabad ég se kell az enyémhez. És 99%-os. :D Az az egy 1% a szabadon sütés hangulata, de majd az is meglesz nyáron. Egyelőre meg itt vannak ők: a kalácskáim. Ezek most diósan készültek, mert nekem ez a kedvencem, de persze lehet sima cukorban is megforgatni, esetleg tört mandulában, kókuszban stb. Az első fontos lépés, hogy a házban lelhető összes wcpapírt kutassuk fel, majd szörnyű kínok között végezzünk velük: magyarán fosszuk meg a gurigájuktól. Ez lesz a forma. ;) Ezután alufóliával csomagoljuk be őket, úgy, hogy egy pici a belső részükre is jusson. Majd lássunk neki a tésztának. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek