r
Nosalty Logó

Bögrés almás-kakaós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lana
Bögrés almás-kakaós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 462 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1847 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 462 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3021.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1847 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 144 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Sütőpapír hiányában a tepsit (33x22x6-os) vajazzuk ki, és szórjunk rá kevés zsemlemorzsát.
  3. A 3 db almát hámozzuk meg, reszeljük le, és forgassuk meg fahéjas cukorban. Állni hagyjuk.
  4. Az 1 bögre lisztet keverjük össze a fél csomag sütőporral.
  5. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a fél bögre porcukrot, a két csomag vaníliás cukrot és a 2 ek cukrozatlan kakaóport. Miután ezt összekevertük, üssünk rá egy tojást, és öntsünk rá egy bögre tejet.
  6. Az egész masszát keverjük simára.
  7. Végül adjuk hozzá a fahéjas almát, de előtte csavarjuk ki belőle a levet.
  8. Tegyük a már előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük. Szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 799
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 122558
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami egyszerűt, gyorsat és finomat akartam sütni. Azért szeretem a bögrés sütiket, mert ezek pont ilyenek. :-) Reggel feltérképeztem a konyhát, és találtam néhány db fonnyadt almát, így rögtön tudtam, mi készül belőle. Aki szereti a kakaós finomságokat, szeretne valami izgalmas ízvilágú, mégis hétköznapi alapanyagokból elkészíthető, gyors és finom sütit, annak kis porcukorral meghintve, melegen ajánlom! :-)

Hozzászólások (16)

scarlett69

Szoktam egy hasonlót sütni, felesleges az almát kifacsarni (értékes vitaminokat dobunk ki azáltal), ill én sohasem porcukorral csinálom, hanem kristálycukorral. Egyébként egy egyszer?, gyors és finom sütike.

Lana

Az almát csak a nedvessége miatt szoktam kicsavarni, hogy ne legyen "szottyos" a tészta a végén, de a vitaminokban igazad van. A porcukorral/kristálycukorral úgy vagyok, hogy éppen ami itthon van. A tésztába általában kristálycukor kerül, amikor pedig valami krémessel dolgozom, akkor marad a porcukor, hogy ne ropogjon a végeredmény. :-)

scarlett69

Igen-igen a krémekbe én is porcukrot használok, bár ha f?zött krémet készítek, egy kicsit "csalok" és a tejbe teszek valamennyi kristálycukrot, amit aztán a porcukor mennyiségéb?l leszámítok :)

Buszter

hello én valamit nagyon elrontottam a tetej megszáradt az oldala és az alja megégett a közepe meg nyers maradt :( csak kérdés képp mennyi az a fél csomag süt?por ? csak nehogy azt irjátok hogy a fele az egésznek :) Lengyelországban élek és itt mindenféle méret? van .... van 10 és 30 grammosom épp ... de vehetnék akár fél kilósat is és 5 g osat is ... pl az éleszt? is 100 grammos itt ... és mivel Magyarországon még nem f?z?cskéztem ennyit így foglamam sincs mik az eredeti méretek :( el?re is köszönöm a segitséget ...

Lana

Szia! A fél csomag süt?por tényleg az egész fele. :-) De a pontos válaszért most direkt megnéztem Neked, és 12g-os zacsikat használok erre is, meg a vaníliás cukorra is. Nem tudom mi lehetett a gond, talán túl magas h?fokon sütötted. Tettél alá süt?papírt? Nekem olyan állagra, hogy a teteje inkább kicsit ragacsos a fahájas almától, amúgy meg a tészta állaga puha, omlós. Nagyon finom süti, ha van még hozzá er?d és alapanyagod, érdemes még egyszer nekifutni! Remélem tudtam segíteni! Üdv, Lana

Buszter

Köszönöm a válaszod szerintem a süt?porral rontottam el ... nem akartam méregetni és egy teáskanállal raktam bele ... kicsit elkapkodtam ... holnap szerintem megpróbálom megint ... nagyjából sejtem milyen lesz .... é a képen is jól néz ki ... ha sikerrel járok feltétlenül írok :)

Lana

Rendben, sok sikert hozzá! :-)

Törölt felhasználó

Hány percig és hány fokon kell sütni?

Lana

Szia Tina! Azt írtam, hogy 200 °C-on. Igaz, az lemaradt, hogy konkrétan hány percig. Azért írtam t?próbát, mert minden süt? más, és nem akartam félrevezetni senkit. Nálam 15-20 percig sült 200 °C-on. Akkor jó, ha beleszúrsz egy t?t/kést/villát, és nem ragad rá a tészta. Nem légkeveréses a süt?m, ez is nagyban befolyásolja, hogy légkeverésesnél hány fokon és meddig kell sütni. Sajnos ebben nincs tapasztalatom, légkeveréses süt?m még nem volt. :-( Aki abban süti, esetleg megírhatná, hogy ott hány fokon és hány percig vált be, segítve ezzel a többieknek. Remélem kimerít? választ adtam és nem maradt tisztázatlan kérdés. :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ. Jöv?héten meg fogom sütni :-)

Törölt felhasználó

Szia! most sütöttem meg, de nem sikerült :( nem jött fel és a közepe nyers maradt, 170 fokon sütöttem 35 percig, lehet ezzel van a baj?! És még egy kérdésem had legyen ,az almát csak rá kellett rakni a tetejére vagy belekeverni a masszába, én belekevertem, lehet ez is a baj? H?ha ,kezd? süt? vagyok még eddig még nem sokat sütöttem. Mit ronthattam el?

Lana

Szia Tina! Sajnálom, hogy nem sikerült, nem értem mi lehetett a probléma. Próbáld meg magasabb h?fokon kicsit, nem írtad, hogy légkeveréses vagy gázsüt?d van. Minden süt? más, így a recepteknél mindig körülbelülire veszem a h?fokot és a percet is. Nem csak az enyémre gondolok itt most, hanem úgy általában véve a receptekre. A süti nem lesz olyan h? de magas, csak fél csomag süt?por van benne (ami 6g-ot jelent). Most direkt megnéztem neked a tepsit amiben sütöttem és 6 cm magas. A sütim kb. 5 cm magasra n?tt meg. Az almát én is belekevertem, az biztos nem volt baj. Nálam akkor szokott az lenni, hogy a közepe nyers marad, ha nem elég magas h?fokon sütöttem vagy nem volt bent elég sokáig. Csinálj még a süt? elzárása el?tt t?próbát (lehet vékony él? kés vagy villa is), és ha ragad rá tészta, akkor még nyers a közepe. Piskótánál ez mindig bevált módszer. :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is kipróbáltam ezt a sütit, nagyon csábító, és valóban egyszer?nek t?nt, de nekem sem sikerült... A problémám ugyanaz, mint el?ttem már szólóknak, sajnos a közepe nem sült meg rendesen... A teteje, talpa, oldala tök jó volt, t?próba is volt, de a közepe sajna ragacsos maradt... Nem láttam a receptben semmi zsiradékot, nem lehet hogy az a probléma? Persze nem tudom, csak egy tipp, nem vagyok egy nagy szakács, de a sütijeim szoktam sikerülni... Még fogok vele kísérletezni, további jó sütögetést mindenkinek! :)

Lana

Szia Zsusska! Sikerült a sütid. :-) Nézd meg jobban a képem, f?leg bal oldalon látni, hogy ez a süti száraz piskóta, hanem az alma nedvessége miatt, kicsit ragacsos, ruganyos marad a közepe. Ez benne a jó, hiszen ha teljesen száraz lenne, akkor fojtós lenne süti, de az almás rétegt?l pont nem lesz az. Ha a teteje, oldala, alja jó lett, akkor igenis sikerült a sütid! :-) Ízre milyen lett?

Törölt felhasználó

Szia! Az ízével nem volt probléma, én az állagával nem voltam elégedett, azt hiszem azért ennek nem egészen ilyennek kell lennie... :) Mindenesetre köszönöm a biztatást, próbálkozni mindenképp szükséges még! :)

uutakacs

Szia Lana, a recept ízre tökéletes, de ez a mennyiség ehhez a tepsi mérethez nagyon kevés. Mikor el?ször próbálok ki egy receptet, akkor nem módosítok semmin - ezt ma is így tettem, minden balsejtelmem ellenére. A süti finom, de iszonyat lapos lett. Ekkora tepsibe (amit a receptben megadsz) szerintem a kétszerese legalább kell. A lapos sütinek 16 hónapos kisfiam örült a legjobban - az ? kezébe való méret? lett a desszert:-)

Lana

Szia uutakacs! Nem tudom, igazad lehet. Amikor el?ször láttam ezt a sütit, akkor sem volt magasabb, és ez nem is az a "magas fajta" süti. Persze ha magasan szereted, duplázd meg az arányokat, és akkor biztos tökéletes lesz. :-) Ha megnézed a képem, ott sem olyan lapos ez a süti. Bár még csak 4 éve f?zök, de úgy gondolom, hogy ennek tényleg nem kéne ennél magasabbnak lennie. Persze ha kisebb a tepsi vagy nagyobb az arány, lehet vele variálni. Kinek mi tetszik. :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is megcsináltam, az adagot nem dupláztam, viszont nekem kicsit kisebb méretre a tepsim, kisebb tepsibe érdemes a poharas sütiket csinálni. Én 3 dl-es poharat vettem alapul, meg 4 almát, mindent a leírás szerint csináltam és magas és tökéletes lett. Sütési id? nekem max 20 perc volt 200 fokon. Arányt ne duplázzatok, mert akkor magas lesz és valóban nem sül meg a közepe, egyszer megjártam így poharas sütivel. Amúgy ennek valóban nem szabad száraznak lennie. Én gyerekkoromban úgy hívtam hogy az "összenyomható" süti.Lehet kipróbálom más ízesítéssel.

Törölt felhasználó

jah, és egyvalamit elfelejtettem írni. 1 csomag süt?porral csináltam.

Lana

Kedves Lin23! Köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy jó lett és ízlett a süti! Már kezdtem azt hinni, hogy senkinek nem fog sikerülni és lemondanak err?l a tényleg finom sütir?l! :-( :-) A süt?porral én is szoktam variálni, volt már, hogy jóval több süt?port tettem bele, mint ami az "el?írt" lisztadaghoz lenne, és nekem is mindig jó lett a végeredmény. A sütési id? és h?fok természetesen minden süt?nél más, én csak azt tudtam leírni, ami az én süt?mre vonatkozik.

Mymo

Szia! Én is megcsináltam, ugyan gluténmentes lisztb?l, de még így is nagyon finom lett. Olvastam a hozzászólásokat, és én is pont úgy csináltam, mint Lin23.

Törölt felhasználó

Nekem els?re sikerült és szerintem nagyon jó lett :) Én is 1 egész zacskó süt?porral számoltam adagonként. 35X26X5 cm-es tepsim volt, dupla adagot csináltam és ennyi kellett is bele. Egy kicsit nekem is ragadós lett, de csak kb. az alsó harmada (pedig az alja/széle már kellemesen feketére sült). Az almát kicsavartam, amennyire tudtam. Engem nem zavart ez a ragacsosság, szerintem sok almás sütire jellemz?. Sajnos a fahéjat kihagytam bel?le, de így is nagyon finom, bár kevésbé jellegzetes íz?. Lehet, hogy legközelebb szeletelt almával próbálom, mert így annyira nincs almás íze, én pedig nagyon szeretem :) Ja igen, a süt?: régi típusú süt?m van, 7/8-as fokozatosan sütöttem, azt hiszem, kb. 25 percig (persze figyeltem a t?próbával). Nekem nagyon megtetszett, köszönöm a receptet!

katicica1221

Els?re sikerült a süti, köszönöm szépe na receptet ! :) Most úgy készítem el hogy 1 ilyen adag és félbe vágom közé lekvár :) kiváncsi leszek hogy úgy milyen ! Zseniális recept még1x köszönöm :)

gazda.dorottya99

M a recept szerint csináltuk és.. hát nagyon vékonyka lett, de az íze jó volt. :) szerintem több liszt kellene bele, és kevesebb tej...

tothrita

Nekem tökéletes lett, kicsivel több lisztet raktam bele, egy bögre fehér liszt és talán egy harmad bögre teljes ki?rlés?, meg egy pici szódabikarbónát raktam még hozzá. A többin nem változtattam és nagyon finom lett. Kérdésem, hogy vajon más gyümölccsel is le lehetne készíteni? Mert a családban van, aki nem bírja az almát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.