Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés almás-kakaós

Bögrés almás-kakaós
Bögrés almás-kakaós
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egyszerűt, gyorsat és finomat akartam sütni. Azért szeretem a bögrés sütiket, mert ezek pont ilyenek. :-) Reggel feltérképeztem a konyhát, és találtam néhány db fonnyadt almát, így rögtön tudtam, mi készül belőle.

Aki szereti a kakaós finomságokat, szeretne valami izgalmas ízvilágú, mégis hétköznapi alapanyagokból elkészíthető, gyors és finom sütit, annak kis porcukorral meghintve, melegen ajánlom! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Sütőpapír hiányában a tepsit (33x22x6-os) vajazzuk ki, és szórjunk rá kevés zsemlemorzsát.
  3. A 3 db almát hámozzuk meg, reszeljük le, és forgassuk meg fahéjas cukorban. Állni hagyjuk.
  4. Az 1 bögre lisztet keverjük össze a fél csomag sütőporral.
  5. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a fél bögre porcukrot, a két csomag vaníliás cukrot és a 2 ek cukrozatlan kakaóport. Miután ezt összekevertük, üssünk rá egy tojást, és öntsünk rá egy bögre tejet.
  6. Az egész masszát keverjük simára.
  7. Végül adjuk hozzá a fahéjas almát, de előtte csavarjuk ki belőle a levet.
  8. Tegyük a már előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük. Szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x22x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 91 490
elküldve: 45
receptkönyvben: 971
elkészítve: 41/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lana

Mióta szakács: 2011.10.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés süti, kakaós süti, fahéjas-almás süti

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-09-12 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sibikmoni
sibikmoni Wed, 2014-10-29 19:37

Nagyon finom lett. Köszönök szépen a receptet. Nálam is kicsit lapos volt,mert jó nagy tepsim van,de az íze első osztályú lett. :)

tothrita
tothrita Thu, 2014-05-22 14:10

Nekem tökéletes lett, kicsivel több lisztet raktam bele, egy bögre fehér liszt és talán egy harmad bögre teljes kiőrlésű, meg egy pici szódabikarbónát raktam még hozzá. A többin nem változtattam és nagyon finom lett. Kérdésem, hogy vajon más gyümölccsel is le lehetne készíteni? Mert a családban van, aki nem bírja az almát.

gazda.dorottya99
gazda.dorottya99 Wed, 2013-10-30 17:17

M a recept szerint csináltuk és.. hát nagyon vékonyka lett, de az íze jó volt. :) szerintem több liszt kellene bele, és kevesebb tej...

katicica1221
katicica1221 Fri, 2013-07-05 12:35

Elsőre sikerült a süti, köszönöm szépe na receptet ! :) Most úgy készítem el hogy 1 ilyen adag és félbe vágom közé lekvár :) kiváncsi leszek hogy úgy milyen ! Zseniális recept még1x köszönöm :)

petyibrigi
petyibrigi Thu, 2013-05-23 19:24

Nekem elsőre sikerült és szerintem nagyon jó lett :)
Én is 1 egész zacskó sütőporral számoltam adagonként. 35X26X5 cm-es tepsim volt, dupla adagot csináltam és ennyi kellett is bele. Egy kicsit nekem is ragadós lett, de csak kb. az alsó harmada (pedig az alja/széle már kellemesen feketére sült). Az almát kicsavartam, amennyire tudtam. Engem nem zavart ez a ragacsosság, szerintem sok almás sütire jellemző. Sajnos a fahéjat kihagytam belőle, de így is nagyon finom, bár kevésbé jellegzetes ízű. Lehet, hogy legközelebb szeletelt almával próbálom, mert így annyira nincs almás íze, én pedig nagyon szeretem :)
Ja igen, a sütő: régi típusú sütőm van, 7/8-as fokozatosan sütöttem, azt hiszem, kb. 25 percig (persze figyeltem a tűpróbával).
Nekem nagyon megtetszett, köszönöm a receptet!

Mymo
Mymo / Mymo Thu, 2012-11-01 17:54

Szia!
Én is megcsináltam, ugyan gluténmentes lisztből, de még így is nagyon finom lett. Olvastam a hozzászólásokat, és én is pont úgy csináltam, mint Lin23.

Lin23
Lin23 Sat, 2012-04-14 13:24

jah, és egyvalamit elfelejtettem írni. 1 csomag sütőporral csináltam.

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Sun, 2012-04-15 07:51

Kedves Lin23!

Köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy jó lett és ízlett a süti! Már kezdtem azt hinni, hogy senkinek nem fog sikerülni és lemondanak erről a tényleg finom sütiről! :-( :-) A sütőporral én is szoktam variálni, volt már, hogy jóval több sütőport tettem bele, mint ami az "előírt" lisztadaghoz lenne, és nekem is mindig jó lett a végeredmény. A sütési idő és hőfok természetesen minden sütőnél más, én csak azt tudtam leírni, ami az én sütőmre vonatkozik.

Lin23
Lin23 Sat, 2012-04-14 13:21

Sziasztok!

Én is megcsináltam, az adagot nem dupláztam, viszont nekem kicsit kisebb méretre a tepsim, kisebb tepsibe érdemes a poharas sütiket csinálni.
Én 3 dl-es poharat vettem alapul, meg 4 almát, mindent a leírás szerint csináltam és magas és tökéletes lett. Sütési idő nekem max 20 perc volt 200 fokon.
Arányt ne duplázzatok, mert akkor magas lesz és valóban nem sül meg a közepe, egyszer megjártam így poharas sütivel. Amúgy ennek valóban nem szabad száraznak lennie. Én gyerekkoromban úgy hívtam hogy az "összenyomható" süti.Lehet kipróbálom más ízesítéssel.

uutakacs
uutakacs / uutakacs Sun, 2011-11-27 23:58

Szia Lana,
a recept ízre tökéletes, de ez a mennyiség ehhez a tepsi mérethez nagyon kevés. Mikor először próbálok ki egy receptet, akkor nem módosítok semmin - ezt ma is így tettem, minden balsejtelmem ellenére. A süti finom, de iszonyat lapos lett. Ekkora tepsibe (amit a receptben megadsz) szerintem a kétszerese legalább kell. A lapos sütinek 16 hónapos kisfiam örült a legjobban - az ő kezébe való méretű lett a desszert:-)

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Mon, 2011-11-28 08:31

Szia uutakacs!

Nem tudom, igazad lehet. Amikor először láttam ezt a sütit, akkor sem volt magasabb, és ez nem is az a "magas fajta" süti. Persze ha magasan szereted, duplázd meg az arányokat, és akkor biztos tökéletes lesz. :-) Ha megnézed a képem, ott sem olyan lapos ez a süti. Bár még csak 4 éve főzök, de úgy gondolom, hogy ennek tényleg nem kéne ennél magasabbnak lennie. Persze ha kisebb a tepsi vagy nagyobb az arány, lehet vele variálni. Kinek mi tetszik. :-)

zsusska
zsusska Sat, 2011-11-26 15:08

Sziasztok!
Én is kipróbáltam ezt a sütit, nagyon csábító, és valóban egyszerűnek tűnt, de nekem sem sikerült... A problémám ugyanaz, mint előttem már szólóknak, sajnos a közepe nem sült meg rendesen... A teteje, talpa, oldala tök jó volt, tűpróba is volt, de a közepe sajna ragacsos maradt... Nem láttam a receptben semmi zsiradékot, nem lehet hogy az a probléma? Persze nem tudom, csak egy tipp, nem vagyok egy nagy szakács, de a sütijeim szoktam sikerülni... Még fogok vele kísérletezni, további jó sütögetést mindenkinek! :)

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Sat, 2011-11-26 17:08

Szia Zsusska!

Sikerült a sütid. :-) Nézd meg jobban a képem, főleg bal oldalon látni, hogy ez a süti száraz piskóta, hanem az alma nedvessége miatt, kicsit ragacsos, ruganyos marad a közepe. Ez benne a jó, hiszen ha teljesen száraz lenne, akkor fojtós lenne süti, de az almás rétegtől pont nem lesz az. Ha a teteje, oldala, alja jó lett, akkor igenis sikerült a sütid! :-) Ízre milyen lett?

zsusska
zsusska Sun, 2011-11-27 14:30

Szia! Az ízével nem volt probléma, én az állagával nem voltam elégedett, azt hiszem azért ennek nem egészen ilyennek kell lennie... :) Mindenesetre köszönöm a biztatást, próbálkozni mindenképp szükséges még! :)

tina86
tina86 Thu, 2011-11-17 14:46

Szia!
most sütöttem meg, de nem sikerült :( nem jött fel és a közepe nyers maradt, 170 fokon sütöttem 35 percig, lehet ezzel van a baj?! És még egy kérdésem had legyen ,az almát csak rá kellett rakni a tetejére vagy belekeverni a masszába, én belekevertem, lehet ez is a baj? Hűha ,kezdő sütő vagyok még eddig még nem sokat sütöttem. Mit ronthattam el?

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Thu, 2011-11-17 19:45

Szia Tina!

Sajnálom, hogy nem sikerült, nem értem mi lehetett a probléma. Próbáld meg magasabb hőfokon kicsit, nem írtad, hogy légkeveréses vagy gázsütőd van. Minden sütő más, így a recepteknél mindig körülbelülire veszem a hőfokot és a percet is. Nem csak az enyémre gondolok itt most, hanem úgy általában véve a receptekre. A süti nem lesz olyan hű de magas, csak fél csomag sütőpor van benne (ami 6g-ot jelent). Most direkt megnéztem neked a tepsit amiben sütöttem és 6 cm magas. A sütim kb. 5 cm magasra nőtt meg.
Az almát én is belekevertem, az biztos nem volt baj. Nálam akkor szokott az lenni, hogy a közepe nyers marad, ha nem elég magas hőfokon sütöttem vagy nem volt bent elég sokáig. Csinálj még a sütő elzárása előtt tűpróbát (lehet vékony élű kés vagy villa is), és ha ragad rá tészta, akkor még nyers a közepe. Piskótánál ez mindig bevált módszer. :-)

tina86
tina86 Sat, 2011-11-12 23:31

Köszönöm a választ. Jövőhéten meg fogom sütni :-)

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Sat, 2011-11-12 23:08

Szia Tina!

Azt írtam, hogy 200 °C-on. Igaz, az lemaradt, hogy konkrétan hány percig. Azért írtam tűpróbát, mert minden sütő más, és nem akartam félrevezetni senkit. Nálam 15-20 percig sült 200 °C-on. Akkor jó, ha beleszúrsz egy tűt/kést/villát, és nem ragad rá a tészta. Nem légkeveréses a sütőm, ez is nagyban befolyásolja, hogy légkeverésesnél hány fokon és meddig kell sütni. Sajnos ebben nincs tapasztalatom, légkeveréses sütőm még nem volt. :-( Aki abban süti, esetleg megírhatná, hogy ott hány fokon és hány percig vált be, segítve ezzel a többieknek. Remélem kimerítő választ adtam és nem maradt tisztázatlan kérdés. :-)

buszter
Buszter / buszter Fri, 2011-11-11 17:59

hello
én valamit nagyon elrontottam
a tetej megszáradt az oldala és az alja megégett
a közepe meg nyers maradt :(

csak kérdés képp mennyi az a fél csomag sütőpor ?
csak nehogy azt irjátok hogy a fele az egésznek :)
Lengyelországban élek és itt mindenféle méretű van .... van 10 és 30 grammosom épp ... de vehetnék akár fél kilósat is és 5 g osat is ...
pl az élesztő is 100 grammos itt ... és mivel Magyarországon még nem főzőcskéztem ennyit így foglamam sincs mik az eredeti méretek :(

előre is köszönöm a segitséget ...

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Fri, 2011-11-11 20:29

Szia!
A fél csomag sütőpor tényleg az egész fele. :-) De a pontos válaszért most direkt megnéztem Neked, és 12g-os zacsikat használok erre is, meg a vaníliás cukorra is. Nem tudom mi lehetett a gond, talán túl magas hőfokon sütötted. Tettél alá sütőpapírt? Nekem olyan állagra, hogy a teteje inkább kicsit ragacsos a fahájas almától, amúgy meg a tészta állaga puha, omlós. Nagyon finom süti, ha van még hozzá erőd és alapanyagod, érdemes még egyszer nekifutni! Remélem tudtam segíteni!

Üdv, Lana

buszter
Buszter / buszter Fri, 2011-11-11 22:03

Köszönöm a válaszod
szerintem a sütőporral rontottam el ... nem akartam méregetni és egy teáskanállal raktam bele ... kicsit elkapkodtam ... holnap szerintem megpróbálom megint ...
nagyjából sejtem milyen lesz .... é a képen is jól néz ki ...
ha sikerrel járok feltétlenül írok :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2011-11-06 11:25

Igen-igen a krémekbe én is porcukrot használok, bár ha főzött krémet készítek, egy kicsit "csalok" és a tejbe teszek valamennyi kristálycukrot, amit aztán a porcukor mennyiségéből leszámítok :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2011-11-05 21:53

Szoktam egy hasonlót sütni, felesleges az almát kifacsarni (értékes vitaminokat dobunk ki azáltal), ill én sohasem porcukorral csinálom, hanem kristálycukorral. Egyébként egy egyszerű, gyors és finom sütike.

mosolanamaci
Lana / mosolanamaci Sat, 2011-11-05 23:11

Az almát csak a nedvessége miatt szoktam kicsavarni, hogy ne legyen "szottyos" a tészta a végén, de a vitaminokban igazad van. A porcukorral/kristálycukorral úgy vagyok, hogy éppen ami itthon van. A tésztába általában kristálycukor kerül, amikor pedig valami krémessel dolgozom, akkor marad a porcukor, hogy ne ropogjon a végeredmény. :-)

457
alma 3 db
fahéj 2 ek
cukor 4 ek
finomliszt 1 bögre
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 0.5 bögre
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 1 db
tej 2.5 dl
porcukor 1 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek