Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis zsemle

Krumplis zsemle
Krumplis zsemle
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a zsemle a tejföltől és a krumplitól több napig is finom, puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd villával összetörjük, és kihűtjük. A főzővizet sem öntjük ki, hanem langyosra hűtjük, és 1 dl-ben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk kelni.
  2. Minden hozzávalót összegyúrunk, a maradék főzővizet pedig csak akkor adjuk hozzá, ha túl száraz a tészta. Ha nem elég a főzővíz, csapvízzel pótoljuk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
  3. Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és zsemléket formázunk belőle.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a sütőpapírral bélelt tepsire helyezett zsemléket, majd szép barnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 541
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, édes leveles, croissant, bagel, pita, perec, hamburger-buci, burek, buci, briós

egyéb elnevezések

burgonyás zsömle, tejfölös zsemle, péksüti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Tue, 2013-02-26 00:15

Kedves Rita!
Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a receptem! Én is szeretnék neked gratulálni a sok csodás sütireceptedhez, és a nem kevésbé csodás fotókhoz!
Gabi

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-11-04 12:05

Szia!
Kb. 10-12, de természetesen ez attól is függ, hogy mekkorákat formázol. Jó sütést!
Üdv: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-06 17:57

Kedves nemgabi!

Gratulációm a lányodnak! :-))

Nekem ennyi idős a fiam, Ő inkább enni szeret, de azt majdnem mindent és minden mennyiségben:-))) Aztán foci,bicaj,kondi és le is dolgozta amit evett.:-))
Na jó, ötleteket kapok, Tőle is.:-))))))

A lányom az fejben is segít ötleteivel, de tevékenyen is a konyhában,(sütünk-főzünk), ő most lesz 14 éves a nyáron. A segéderőm.:-))
Be fogok számolni, amint elkészítettük.:-)

Szép vasárnap délutánt, és jó hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-05 10:09

Nagyon guszta.:-)
Elmentve.
Ahogy látom, finom, puha és ami fő: nem felfújt, és nem morzsálódós, nekem ez a kettő is lényeges.
El fogom készíteni, köszönöm.
Éva-Anyóca

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-05-06 09:58

Kedves Éva!
Köszönjük a dicsérő szavakat. Azért írok többes számban, mert ez a zsemle tulajdonképpen a 17 éves lányom alkotása. Én csak asszisztáltam és a nevemet adtam hozzá. Várjuk a visszajelzést miután elkészítetted!
Üdvözlettel: Gabi és Évi

543
kenyérliszt BL80 50 dkg
burgonya 1 db
élesztő 2.5 dkg
vaj 2 ek
tejföl 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 tk