Nosalty Logó

Krumplis pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Krumplis pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 587 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 3514 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 343 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 587 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5823.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    3552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    377 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 3514 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 343 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)
  2. A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevertlisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm-es vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.)
  4. Egy serpenyőben kb. 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalukat kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük ki, hogy az olajat felitassuk róla.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 155
  • 7 napos nézettség: 1175
  • Össznézettség: 663124
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ismerem ezt a fajta pogit és imádom,például bableveshez!Mi úgy készítjük,hogy a megf?tt,áttört krumpit (ha kih?lt)összegyúrjuk liszttel,kis étolajjal,sóval és egy tojással,majd ujjnyira kinyújtjuk,kiszaggatjuk vagy rombusz alakúra vágjuk és kisütjük.Csak az a baj,hogy a még meg nem sütött darabokban a krumpli levet ereszt,s ragad.De imádom!

ze(n)derta

kedves Márta! nálunk is tipikusan bableves "köreteként" kerül az asztalra. ragad, mint a magafajta krumplis tészták, de azért nagyon finom! további jó f?z?cskézést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett,pedig elöször csináltam!Köszi

ze(n)derta

kedves tbeus! nagyon örülök neki, hogy jól sikerült. igazán egyszer? elkészíteni, és egy gulyásleves mellé felséges fogás. további jó f?z?cskézést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Bableves után házilag f?zött baracklekvárral a legfinomabb. Én olaj helyett margarint teszek bele, és ha a burgonya kih?lt, adok hozzá egye egész tojást, a süt?port elhagyom.Erzsik

ze(n)derta

kedves Erzsébet! köszönöm a recept javaslatot. további jó nézel?dést és jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Mi el? szoktuk sütni, és lehet fagyasztani! Bármikor "hadra fogható", akár vacsorára tea mellé is. üdv. tücsi

ze(n)derta

kedves Tücsi! ez egy nagyon jó ötlet! szeretem "bebiztosítani" magam a váratlan szituációkra, s bár nem egy bonyolult recept, mégsem ugrom neki szíre-szóra. de így egy piszkos kézzel több alkalmat is megúszhatok. még egyszer köszönöm! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Toma! Örülök, hogy segíthettem, Én is szeretem, ha gyorsan lehet megoldani a dolgokat, akár több alkalomra is! Üdv. Tücsi

alicasiranyiova

Kôszônôm a krumplis pogacsa receptet fincsi volt a 2eves dedunokam ha meg ette akkor tenyleg jo volt pedig eszt nem ismeri mert cseszkoba lakik perpillanat szlovakiaba van nalam bocs a irast kezdô vagyok alicasiiranyiova

ze(n)derta

kedves alicasiranyiova! köszi az elismer? szavakat. örülök, hogy ízlett az unokádnak! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönjük a receptet. A párommal együtt csináltuk, és nagy sikere lett.

ze(n)derta

szia Meluss! nagyon örülök, hogy finom lett a pogácsa. további jó sütés-f?zést Neked és a Párodnak is! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia Kedves Toma! Mekkora lángon sütöd? Alacsony, közepes vagy gyorsan? Köszi:)

ze(n)derta

szia Icus! egyenletes, közepes lángon sütöm, mert nem jó, ha hírtelen megég a kérge. de amúgyis nagyon vékony, így hamar kész van. de jó is lenne most uzsonnára egy kis citromos teával! sok sikert! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia Toma! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat és biztosan kipróbálom. köszi még 1x.

ze(n)derta

nincs mit! jó sütés-f?zést. üdv, toma

aranylányhaj

 Ismerem ezt a receptet de én egy kis reszelt hagymát is szoktam beletenni-igy is nagyon fincsi.

ze(n)derta

kedves Aranylányhaj! nagyon köszi az ötletet. ki fogom próbálni én is ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

nálunk is nagy kedvenc--bár sajt nélkül szoktuk, és tejföllel kenjük a tetejét.

ze(n)derta

kedves Tity! nem véletlenül nagy kedvenc Nálatok ;-))) üdv, toma

Törölt felhasználó

Nálunk ez a recept "göl?din leves, tapsival"-ként szerepel a családi étlapon! A krumplit nem héjában f?zzük, hanem rántás nélküli krumpli levesnek, amelybe a tésztából néhány gombóc a betét (ez a göl?din), a többit pedig ugyanígy olajban kisütjük. Nagyon finom lekvárral, de sósan, tejföllel is. Mindenki szereti, s talán látszik, spórolós! maria-h

ze(n)derta

kedves Mária! köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt az elkészítési módozatot. üdv, toma

eagleszem

  Jaj de jó, hogy rátaláltam erre a receptre. Nekem mindig a nagypapám készítette, és nagyon szerettük a tesómmal.

ze(n)derta

kedves Sasszem! nem hazudtoltál rá a nevedre ;-) örülök, hogy örülsz! üdv, toma

Törölt felhasználó

én is elkészítettem, de nekem sokkal több lisztre volt szükségem a tésztának, hogy egyáltalán legyen valamilyen. köszönöm a receptet.

ze(n)derta

kedves Plízvéjt! ;-) milyen krumplit használtál? ezt az ételt (mint a gombócot is) érdemes öreg krumpliból elkészíteni, mert az kevésbé leveses, így kevesebb lisztet vesz fel. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

h??? ez elég régi volt, mert még találtam tavalyi krumplit.... de azért köszi az infót :) még mindig van bel?le, lehet h még egy adag készül majd bel?le, hátha másodikra összejön a lisztadag :)

ze(n)derta

kedves Plízvéjt! akkor már csak arra tudok hivatkozni, hogy liszt és liszt között is óríiási különbségek lehetnek ;-) több variációt nem tudok ;-) üdv, toma

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek