Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipüré répával Kari-husitól

Krumplipüré répával Kari-husitól
Krumplipüré répával Kari-husitól
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit fel akartam dobni a krumplipürét, és hát nagyon jó lett!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat meghámozzuk, megmossuk. A krumplit felkockázzuk, a hagymát is, a répát lereszeljük.
  2. A krumplit tegyük fel főni.
  3. A hagymát elkezdjük dinsztelni, mikor kezd üvegesedni beletesszük a répát, kis olajat öntünk még hozzá, és továb dinszteljük. Mikor a répa kezd kicsit karamellizálódni, vagy a hagyma már teljesen megdinsztelődött, akkor levesszük a tűzről, és félrerakjuk.
  4. Mikor a krumpli jól megfőtt, leöntjük róla a vizet, és összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tejet, a forró krumpliban elkeverjük a margarint, és ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük a répás hagymával, és tálalhatjuk! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kari-Husi

Mióta szakács: 2012.05.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás krumplipüré, burgonyapüré hagymás répával, zöldségpüré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eras22
eras22 Fri, 2012-11-23 19:12

Nagyon finom! Èn a krumlit és répát megfözöm, hagymát szalonával sütök hozzá és belekeverem.

608
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 2 db
tej 1.5 dl
margarin 12.5 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl