Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert pulykamell sajtmártással

Baconbe tekert pulykamell sajtmártással
Baconbe tekert pulykamell sajtmártással
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű vacsorára vágytam, ezeket a hozzávalókat találtam a hűtőben. Egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálalhatjuk rizzsel, sült krumplival és egy finom salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulyamellet nagyobb csíkokra vágjuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
  2. A befűszerezett pulykamellett becsavarjuk egy szelet bacon.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  4. Egy hőálló tepsibe tesszük egymás mellé a pulykatekercseket, rászórjuk a karikára vágott hagymát, pici olajat öntünk alá. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit betesszük, 180 fokon sütjük a tekercsket kb. 20-25 percig, majd grillezésre állítjuk a sütőt, és szép színesre pirítjuk a bacont.
  5. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a krémsajtot, és a megsült pulyka tetején egyenletesen elterítjük, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még 10-15 percre, amíg a sajt megpirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 167
elküldve: 11
receptkönyvben: 293
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Arcane

Mióta szakács: 2011.07.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémsajtos-baconös pulykamell, sajtszószban sült pulykamell baconösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildee7
Ildee7 Tue, 2012-05-01 14:56

Szia Kata, egy kicsit változtattam rajta, a húst besóztam és a fűszerkeveréket liszttel kevertem össze ebben megforgattam a húst. aztán bacon-be tekertem és megszórtam póréhagymával. a tejfölbe sajtkrémet és reszelt füstölt sajtot tettem és még sütés előtt megkentem vele a húst, a pirítás a végre maradt. nagyon finom lett, köszi a receptet :)
üdv, Ildi

Arcane
Arcane / Arcane Mon, 2011-07-25 12:25

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm, remélem ízleni fog, én is sokszor merítettem már a te receptjeid közül ;)
Üdv, Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-22 22:37

Nagyon finomnak látszik, és a hozzávalók,hmm:-))
Elmentettem, és el fogom készíteni, köszönöm:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

1112
pulykamell 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
bacon 10 dkg
tejföl 2 dl
krémsajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint