adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
538
Kalória
5.1g
Fehérje
34.6g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
78.8g
Víz
-
Koleszterin
3g
Élelmi rost
773.3mg
Cukor
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
538
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
2153
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
64.4g burgonya37 kcal
-
12.9g búzadara46 kcal
-
0.8g bazsalikom0 kcal
-
21.9g napraforgó olaj194 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
277
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
538
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 171.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 138.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 315.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
2153
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
277
kcal
Elkészítés
- A burgonyát héjastól puhára főzzük sós vízben. Lehűtjük, meghámozzuk, lereszeljük vagy összetörjük.
- Hozzákeverünk 10 dkg búzadarát. Összegyúrjuk, maréknyi gyümölcsöket formázunk belőlük (alma, körte formára). Mindkét végükbe mélyedést nyomunk a levéldíszítés helyére.
- 170 fokos forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtőrlőn leitatjuk.
- Levelekkel dekorálva tálaljuk köretként.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 5 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
Korán ébredtem, és a kávémat ilyenkor mindig a TV-Paprika műsorának követésével fogyasztom. Ott láttam ennek a köretnek az elkészítését Laci Hornacektól. Persze hogy ez lett az ebédhez a köret. Kívül ropogós, belül lágy, szuper. Kis mennyiségben elkészítettem gluténmentes változatát is kukoricadarából. Az valami fantasztikus volt. Igaz, nekem a kukoricadara és a krumpli egyik kedvenc alapanyagom.