Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpli gyümölcsök

Krumpli gyümölcsök
Krumpli gyümölcsök
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korán ébredtem, és a kávémat ilyenkor mindig a TV-Paprika műsorának követésével fogyasztom. Ott láttam ennek a köretnek az elkészítését Laci Hornacektól. Persze hogy ez lett az ebédhez a köret. Kívül ropogós, belül lágy, szuper. Kis mennyiségben elkészítettem gluténmentes változatát is kukoricadarából. Az valami fantasztikus volt. Igaz, nekem a kukoricadara és a krumpli egyik kedvenc alapanyagom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól puhára főzzük sós vízben. Lehűtjük, meghámozzuk, lereszeljük vagy összetörjük.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg búzadarát. Összegyúrjuk, maréknyi gyümölcsöket formázunk belőlük (alma, körte formára). Mindkét végükbe mélyedést nyomunk a levéldíszítés helyére.
  3. 170 fokos  forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtőrlőn leitatjuk.
  4. Levelekkel dekorálva tálaljuk köretként.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alma krumpliból, körte burgonyából, gyümölcs alakú burgonyaköret

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fedezte
fedezte Sat, 2014-04-05 19:19

Szervusz Éva most láttam meg az általad elkészített krumpli gyümülcs receptet köszönöm hogy megosztottad jól néz ki.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-04-06 15:06

Köszönöm szépen. Külön örömöt okoz ilyesmit készíteni, nem csak a hétköznapi köretet és nem sokkal több macera-

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Mon, 2014-03-17 02:36

Ezeket a bizarr ötleteket bírom a legjobban, ezekből derül ki mindig, hogy az élet bizony nem olyan egyoldalú, amilyennek néha hisszük vagy azért, mert nem akarunk új élményt befogadni, vagy azért, mert tudatlanok vagyunk és csak egyféle megoldást ismerünk valamilyen helyzetre (lám, már a félelemre is hányféle ürügyet össze tudunk szedni). A világ színesebb, mint amennyire színesnek látjuk. Persze kutyából nem lesz szalonna, de krumpliból lehet gyümölcs, noha csak formailag. :-D Ha a táplálék teljes, minden teljes - s ha a táplálék ötletes, az életünk is bővelkedik ötletekben. Gratulálok, Évi, ha nem is az ötlethez kell (lévén koppintottad), hanem csupán a megosztáshoz! Van aprónép a közeledben? Ha igen, gondolom, értékelték...

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-03-17 12:20

Köszönöm szépen. Én élvezem az ilyesmit, nem sajnálom rá az időt, mert örömet okoz nekem és a családnak is. Sokszor magam is kitalálok ezt-azt, hogy ne ismételjem unásig a megszokott fogásokat. Vagy látok egy ötletet és a magam ízlésére átformálom az alapokat. Ha nem élvezném, nem csinálnám. Egyenlőre úgy érzem, soha nem fogok ráunni.
Üdvözlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-01 20:00

Köszönöm. A kukoricadarás változat még ennél is finomabb volt. Abba egész egyszerűen beleszerettem. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-30 23:28

Micsoda fantasztikus ötlet, nagyon ügyes, és Te meg klassz vagy, hogy már kora reggel kávézásnál nézed,....(én sokszor csak lesek ki a világba, reggel fél hatkor, hogy: mizujs van? ugyanis nem kávézok... ), és meg is valósítod,...tutira guszta, és az is biztos, hogy ezt seperc alatt elkapkodják a tálaló tányérról! :-) :-)
Köszönöm.
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-01 20:03

Elég baj nekem, hogy nem tudok aludni, de hasznos a családnak, mert sokszor így születik az aznapi ebéd, hogy látok valamit, inspirációt ad, és már kapok is bele. Eléggé ad hoc módon szoktam sütni-főzni. Jó pihenést a hétvégére.! Remélem meggyógyultál már és kimész a konyhába. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-01 23:58

Kedves Évi néni!

Az nem jó, ha nem tudsz aludni, remélem, azért mégis ki tudod pihenni magad.:-)
A családnak viszont tényleg jó, mert nagyon jó ötletek születnek! :-)

Fogjuk rá, a gyógyulásra hogy jó,- nem, igazából még nem igazi a helyzet, de természetesen már ki kellett "másznom" a konyhába,hiszen főzni kell,a család szereti a főtt ételt, - csak az ötletek, na azok nem akarnak jönni :-(( , lassan egyre jobb a szaglás és ízlelés,...de mi a kutya dolog ez, mert még mindig van, nehezen akaródzik neki engem itt hagyni, pedig szabadulnék tőle teljesen!!!!! :-))
Az idő csodás, tegnap és ma sütött a nap, hóvirág az udvarban,:-)....mindezek ellenére, vagy éppen ezért: mára már a család többi tagja is tisztára teljesen újra náthás lett....:-((
A fiam is és a lányom is újságolta, hogy az osztálytársak is ilyenek, :-(...mit csodálkozunk, ha ilyen két-három naponta változó idő miatt, persze hogy a bacik és vírusok ujjonganak, velünk ellentétben!!! :-((
Szép hétvégét és nagyon jó főzöcskézést, sütögetést kívánok!

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-02-02 22:26

Évi! Akárhogy is, ez az influenza és lassan túl lesztek rajta. Jó egészséget kívánok! Üdv: Évi néni

538
burgonya 50 dkg
búzadara 100 g
bazsalikom 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
citromfű 0 ízlés szerint