r
Nosalty Logó

Kozák sapka Lezsiktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Kozák sapka Lezsiktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 1227 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 4901 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1227 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4901 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. Robotgéppel a 6 tojást, és a 6 ek cukrot 12 percig nagy fokozaton habosra keverjük. Majd fakanállal hozzákeverjük a kakaóval elkevert lisztet.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.
  3. Közben a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, és a vaníliarúd kikapargatott belsejével sűrűre főzzük.
  4. Míg a krémünk hűl, a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krémünk kihűlt, akkor a porcukros margarinnal habosra keverjük.
  5. A megsült piskótánkat kedvünk szerint kerekre szaggatjuk, vagy ha spórolósra fogjuk, kockázzuk. Kettesével megtöltjük a krémmel őket. A külsejüket is megkenjük a krémmel, és rögtön kókuszreszelékbe forgatjuk.
  6. Ha van időnk, fél órára hűtőbe tehetjük pihenni, de ez el is maradhat.
  7. A csokit apróra vágjuk, gőz felett el kezdjük olvasztani. Arra vigyázva, hogy a tál, amiben olvad a csoki, ne érjen a vízbe. Ha a csokink fele elolvadt, akkor 1-2 ek olajjal elkeverjük. Ha az egész felolvadt, akkor egy kiskanál segítségével a megtöltött sütik tetejére csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18039
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Régebben sokat készítettem, de most egy kérésnek eleget téve került elő újra. Lehet nem kell messzire tenni a receptet, mert azóta is naponta kéri, aki fogyasztott belőle.

Hozzászólások

scarlett69

A többféle Kozák sapka variáció közül erre esett a választásom, több okból is: egy jó piskótához felesleges a süt?por, az igazi Kozák sapka krém liszttel és nem pudinggal készül, a tetejére csoki kerül és nem tortabevonó. (Valahol nekem is megvan, megvolt a recept, már sütöttem is, úgy érzem ez áll ahhoz a legközelebb), köszi :) Üdv: Scarlett

Cafika

Szia Lezsik!! ma én is elkészitettem a recepted alapjàn gluténmentesen a kozák sapkát, nagyon jó lett!!! A liszt helyett 2 kanál finom hajdinalisztet, 2 kanál finom rizslisztet és 1 kanál rizskeményítöt tettem. A krémbe 3 evökanál rizskeményítöt tettem ,ez nem volt elegendö, így még adtam hozzá finom rizslisztett, ezzel szépen besürüsödött. Köszi a receptet!!! további szép napot, üdv. Évi

Marianna1973

Nagyon finom lett és még gyönyör? is. A krém maradékát és a piskóta lees? részét összekevertem, majd rácsorgattam a csoki maradékát is egy tálban. Felhasználtam az alapanyagokat 100%-ban! Köszi a receptet!

molnarmagdi55

Nagyon rég keresem már ezt a fajta receptet és megtaláltam meg is sütöttem nagyon finom lett, ezután is csak ezt fogom sütni a család örömére.Köszönöm, ezt a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?