Nosalty Logó

Kozák sapka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Kozák sapka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 8812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    303 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7586.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    3047 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.9 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 8812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojássárgáját habosra keverjük a 400 g porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet.A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Habosra keverjük a 300 g porcukrot a 380 g vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
  5. A végén beleöntjük a rumot is.
  6. A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
  8. Most elkészítjük a csokit a tetejére. MIndent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük.
  9. A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
  10. Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 263
  • Össznézettség: 251266
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Kedves unokanővéremtől kaptam ezt a receptet. Egyik alkalommal, mikor náluk voltunk, Ő készítette. Akkora sikere volt nálunk is (főleg Férjem-Uramnál, mert neki minden jöhet, ami kókuszos), de ez tényleg annyira finom! Krémes, puha, kókuszos, csokis ... Azóta már én is sokszor készítettem, és hasonló fogadtatása volt. Nem azt mondom, hogy egy hipp-hopp süti, csak akkor fogjunk hozzá, ha biztos van kb. 2-3 óránk, és türelmünk ilyenre! De azt hiszem, ígérhetem, hogy ha főleg kókuszszeretőknek készítjük, a siker nem marad el! Ebből a mennyiségből kb. 50-55 db süti lesz. Lehet egy nappal fogyasztás előtt készíteni, még finomabb lesz!

Hozzászólások

kodelka

Szia Vicikó! Szeretném megkérdezni,hogy ha liszt helyett vaníliás pudingporral csinálnám a krémet jó lenne e szerinted?

Vicikó

Szia kodelka! Megmondom ?szintén, hogy nem tudom. Bocsi! A lisztes-tejes massza igen s?r? szokott lenni, ezt lazítja fel a cukros-vaj. Én kipróbálnám egy tört részén a hozzávalókból és akkor meglátod. Vagy! Nagyon s?r?re f?zd a pudingot. 1 zacsi porhoz csak kb 3 dl tejet tegyél és akkor már s?r?bb a krémed. De így a kész krém hozzávalóinak a mennyiségét is majd ehhez kell igazítani, mert minden kicsit megváltozott. Az én lisztes-tejes krémem kb 5-6 dl szokott lenni. Ehhez kell a megadott vajas-cukros mennnyiség. Remélem kicsit tudtam segíteni, azért kiváncsi vagyok mire jutottál? Sok sikert! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Sziasztok! Kodelkának! Mindenképpen liszttel csináld,mert a puding állaga más.

Törölt felhasználó

Nagyon régen kerestem már ezt a receptet. Végre. Köszönöm. A hétvégén megcsináltam és bár amikor mondtam a páromnak, hogy mit készítek fintorgott, de amikor megkóstolta egyb?l megevett vagy négyet :) Nagyon izlett az egész családnak, csak az a baj, hogy hamar elfogyott..:) Ja és én kicsit csaltam, vaniliás pudingporral csináltam a krémet, de így is nagyon jó lett.

Vicikó

Kedves VKriszta! Örülök, hogy ilyen jól sikerült... :-)))) Egészségetekre!!! Próbáld ki esetleg legközelebb az eredeti krémmel, szerintem id?ben nem sokkal több. Üdv. Vicikó

Törölt felhasználó

A múlt héten és most is megcsináltam. Macerás ugyan, tényleg id? kell hozzá, de megéri mert zseniális az eredmény :) Köszi a receptet!

Vicikó

Szia Bodzi! Nagyon örülök a sikerednek :-) Köszi, hogy megírtad! Szép adventi napokat kívánok Neked! Üdv: Vici

ildica

Megcsináltam a hétvégén! Isteni finom, bár nem lett olyan magas az enyém, mint itt a képen. EGy picit nagyobb volt a tepsim, (gáztepsi), gondolom azért. A krém fele megmaradt, nem értem miért! Nekem a lisztes-tejes massza egyáltalán nem volt s?r?. De a végeredmény mégegyszer mondom: Isteni fini volt! :)

Törölt felhasználó

Köszi a receptet,nagyon finom lett! Bár én kockákat csináltam,hogy egy falat se vesszen el bel?le!:)

Vicikó

Örülök, hogy jól sikerült, és ízlett :-)) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

sziasztok! most kezdem a sütést :) már nagyon rég nézegetem a receptet,ez a kedvenc sütim. Sokat sütök,de eddig ennek még nem mertem nekifutni.De a barátom rábökött,hogy ezt kéri. :) köszi a receptet!

Vicikó

Drukkolok, hogy jól sikerüljön! Üdv: Vici

crystal 80

Sziasztok! Mennyi vaj es porcukor kell a kremhez?Mert a hozzavaloknal is mas van es a leirasban is.Fel vannak cserelve az adagok.Koszi,Eva

Vicikó

Kedves Éva! Nincsenek felcserélve az adagok. A krémhez 380 g vaj, és 300 g porcukor kell. A hozzávalóknál is így szerepel, és a krém elkészítésénél is, a leírásban is. Remélem most már érthet?bb. Üdv: Vicikó

Thales

Szia Vicikó! A 4-es pontban még mindíg fordítva van írva a vaj és porcukor.

Vicikó

Kedves Thales! Köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam! Üdv: Vicikó

Törölt felhasználó

Megsütöttem nagyon finom lett :)

ildi992

Kockára vágtam, így kevesebb id?be telt. Nagyon finom.

P.Klára

Juj, de finom lett! Húsvétra nagy sikert aratott. Mivel én nem szeretem a felvagdosást, így két adagot csináltam, a másodikba kevertem egy kis kakaót, így lett egy sárga, egy barna része. Finom ez a lisztes krém. A maradékokat összekevertem - tészták, krém,csokimáz - és a türelmetlenek ezt eszegették, mert csak Húsvétkor engedtem a kis sapkákhoz nyúlni a jónépet. Kicsit babrás, de a dekoratív látvány megéri a pepecselést.

Vicikó

Kedves Klári! Örülök, hogy sikerült, és ízlettek a sapkák!:-))) Üdv:-) Vici

troni

Szia Vicikó! A kakaópornál sima "cicás" kell vagy lehet mondjuk Nesquik kakaópor is? Van jelent?sége? Köszi

Vicikó

Szia! Természetesen van jelent?sége! A cicás kell, ha neked a natúr kakaóport az jelenti. Én holland kakaóport szoktam használni, az igen jó min?ség?, és nem sokkal drágább mint a cicás, megéri azt venni. ( így is van a zacskójára írva: holland kakaó ) Üdv:-) Vici

falomag2011

Szia Vicikó.azt szeretném megkérdezni,h vajon nekem miért csapodik ki kicsit a krém,pedig a f?z?tt krém síma volt,és amikor a cukrossal elkeverem ,akkor adódik a probléma

bobóci

Sziasztok! Én is ugyanígy jártam, pedig mindent kih?töttem, miel?tt összekevertem. Nem értem én sem, sosem szoktam így járni, ráadásul holnap visszük/vinnénk vendégségbe, dupla adag krém, szóval nem szeretném kidobni. Van valami gyors tippetek. Bedobtam a h?t?be, hátha történik valami csoda...

Lizinka_

Szia! Véletlenül láttam meg a hozzászólásodat. Megpróbálok válaszolni rá. Sajnos a f?zött krém gyakran kicsapódik. Ezért csak összeforgatjuk a vajkrémmel! A kicsapódott krém az sajnos megmarad olyannak. A h?tés az jót tesz, kicsit szilárdul. Használd fel ezt a csúnyácska krémet nyugodtan, hiszen az íze biztosan jó! A kókuszreszelék befedi, látványra szép lesz. A 380 g vajhoz én biztosan 4 dl tej, 4 ek liszt, 4 ek cukor keverékéb?l készíteném a f?zött krémet. A porcukor mennyiségét csökkenteném 250 g-ra. (Így els?re, ha elkészíteném. A recept elolvasása után biztosan átírnám magamnak a f?zött krémhez használt hozzávalók mennyiségét. Én szerintem a 450 ml tejhez kevés a 3 ek liszt. De ez csak az én véleményem.) Rumot, ha használok (én így tanultam) a f?zött krémbe keverem és ezután forgatom össze a vajkrémmel. Biztosan nagyszer? lesz a sütid ízre és kinézetre! A kókuszreszelék ?ápol és eltakar?. Andi

bobóci

Kedves Andi! Aranyos vagy, hogy válaszoltál, köszi. Közben a Google-lel próbáltam valami megoldást találni, és egy fórumon találtam egy tippet, ami bejött, úgyhogy megosztom veletek: g?z felett kellett egy kicsit visszamelegíteni a krémet, és elt?ntek a kis darabkák, szép egynem? lett. Aztán persze újra h?tés. Köszi azért!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

Címlapról ajánljuk