Nosalty Logó

Kovászos kenyér Juditta konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kovászos kenyér Juditta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2184 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    1944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 546 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8878.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    7776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2184 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tál tetejét beáztatjuk.
  2. A kovászt simára keverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet, sót, és jól bedagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.
  4. Amikor duplájára kelt, sütőpapírt teszünk a tál aljába (érdemes, különben nagyon beleragad), és beletesszük a kenyeret. Tetejét éles késsel bevágjuk, és konyharuhával letakarva még hagyjuk kb. 1 órát.
  5. 1 órás pihentetés után rátesszük a a beáztatott tetőt, és hideg sütőbe tesszük. Miközben felmelegszik, a kenyér még kel. Alsó felső sütés, 20 perc 230 fokon, aztán 30 perc 200 fokon.
  6. Ezután leszedjük a tetejét, és vízzel megkenjük a kenyeret, hogy piros, ropogós legyen a héja. Tető nélkül visszatesszük 10-15 percre. Én ilyenkor eggyel feljebb teszem vagy csak felső sütésre.
  7. Rácson, tál és sütőpapír nélkül hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 34451
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi házi kenyeret akartam enni, és ehhez rendelkezésemre állt a kovász..... 

Hozzászólások

Fsly

Kedves Juditta! Tegnapra elkészült a kovászom, így délután meg akartam sütni a kenyeredet. Azt gondoltam, 1-2 óra alatt duplájára kel, de ez nálam nem történt meg, úgyhogy reggelig hagytam. Addigra nagyon szép lett, és meg tudtam sütni. Egyel?re fél adagot próbáltam ki, és tényleg finom lett, és nekem is berepedezett a teteje, azonban a kenegetést?l tényleg szép pirosas lett. Talán tovább is kell kicsit sütnöm, az én süt?m valószín?leg más, mint a Tiéd. Próbálkozni fogok még vele. Köszönöm a receptet! Üdv: Fsly

Törölt felhasználó

Kedves Fsly! Orulok, hogy izlett! Sajnos egy suto sem hasonlit a masikra, nekem is volt ilyen tapasztalatom. :) udvozlettel: Judit

Szityike

Kedves Juditta! Szeretnék kenyeret sütni és a kovászok és kenyerek s?r?jében a Tied volt a legszimpatikusabb. Annyi kérdésem lenne csak, hogy süt?papírral sima tepsiben is lehet sütni? Ugyanúgy hidegen teszem be, stb..? El?re is köszönöm a segítséget! A kovász még nem készítettem el, de látom az sem egyik napról a másikra megy, de nagyon tetszik a folyamat. :) Szép estét! Üdv, Szityike

Törölt felhasználó

Kedves Szityike! Bocsánatot kérek, hogy nem kaptál eddig választ, de mint látszik hónapok óta nem voltam fent. Sima tepsibe sütéskor mindenképp be kell tenni egy kis edénybe vizet, hogy a páratartalom meglegyen. Gondolom azóta már kipróbáltad és van saját tapasztalatod. üdv Judit

Törölt felhasználó

Szia Judit Elkészített -em a kovászt. Nagyon szép, duplára feljön az -eteké s után. A kovàszos kenyérb?l már a 4-t sütöm, dagasztom, hajtogatom sajnos csak videók alapján, kelesztem, de a duplájára eddig sosem akar megkelni a kenyèr. Ma 16 órát hagytam, puha lágy lett, negyedszeresére n?tt, gondoltam majd a süt?ben, de ott sem hízott. Vajon miért? Nem szeretném feladni, de egy kis segítségre lennè szuúükségem, köszönöm Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.