Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-barackos rakott csirke

Almás-barackos rakott csirke
Almás-barackos rakott csirke
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, nyári csirkemellből készült étel, így a csirkemell sem lesz olyan száraz. Ha nincs barack szezon, nélküle is elkészíthető (az első kísérletem nekem is csak almát tartalmazott). Hidegen is kitűnő. A képet is így készítettem, mert ha hideg, akkor nem esik szét darabjaira tálaláskor. A kiengedett lével pedig meg lehet locsolni a rizst is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét 2-3 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a felületüket bevagdaljuk, és könyvszerűen kinyitjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk belőlük. Az elkészült szeleteket besózzuk.
  2. Egy közepes jénaiba a bacon szalonnát sugarasan beletesszük. Ami kilóg, azt kihajtjuk, mert erre még szükségünk lesz.
  3. Egy sor csirkemellszeletet leteszünk a szalonnára.
  4. Erre kerül a vékonyan felszeletelt sajt úgy, hogy befedje az egész húst.
  5. A következő réteg a megpucolt és szeletekre vágott alma, majd erre kerül a szintén megpucolt és felszeletelt barack. A rétegeknek be kell fedniük egymást, így ha kevésnek bizonyul valamelyik gyümölcs, bátran lehet még hozzátenni.
  6. A gyümölcsös rétegre ismét sajt kerül, amit befedünk a maradék csirkemellel.
  7. A bacon kilógó részét ráhajtjuk a húsra.
  8. A tejfölben elkeverjük a tojást, és ezzel leöntjük a húst.
  9. Lefedjük a jénait, és addig sütjük 200 fokon, amíg a teteje el nem kezd színesedni. Ekkor levesszük a tetejét, és pirulásig így sütjük tovább, hogy a leve egy kissé elpárologjon. Tortaszerűen vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 703
elküldve: 3
receptkönyvben: 121
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártuci

Mióta szakács: 2013.05.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-barackos csirkemell, őszibarackos-almás csirkemell, rakott csirkemell gyümölccsel és sajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2013-07-11 22:18

Nagyon jól néz ki, könnyű nyári étel. Elmentettem, megcsinálom.

757
csirkemell filé 70 dkg
alma 2 db
őszibarack 2 db
sajt 20 dkg
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 175 g
tojás 1 db