r
Nosalty Logó

Körtés-almás tatin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Körtés-almás tatin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval keverjük össze egy megfelelő méretű tálban, majd dolgozzuk össze a vajjal. Figyeljünk, hogy mogyorónyi darabokra törjük szét a vajat.
  2. Ezután a tál közepébe készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az 1 dl vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg puha nem lesz.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát téglalap formájúvá egy deszkán. A téglalapot először hajtsuk be a bal széléről a közepéig, majd a jobb szélét hajtsuk rá a balra. Ezután az összehajtott tésztát tegyük 10 percre a hűtőbe pihentetni.
  4. A pihentetés után ismét nyújtsuk ki, és ismételjük meg a téglalapok hajtogatását még két alkalommal.
  5. Ezután ismét nyújtsuk ki a tésztát és gyúrjuk egy vastag koronggá. Közben készítsük el a karamellt. Forraljuk fel egy lábasban a cukrot 1 dl vízzel. Hevítsük, amíg el nem érjük a karamellszínt, majd keverjük el jól.
  6. Ezután a sütőformába öntsük bele a karamellszószt, majd tegyük rá a gyümölcsöket és végül helyezzük a kész tésztánkat a gyümölcsökre. Süssük 20 percig 200 fokon, majd még 20 percig 150 fokon a süteményünket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2116
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

Ízlés szerint a  gyümölcsöket megszórhatjuk fahéjjal, illetve barna cukor helyett használhatunk kristálycukrot a karamellizálásnál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A francia eredetű 'Tarte Tatin'-t régóta ki szerettem volna próbálni, de mindig féltem tőle, hiszen több helyen olvastam, hogy nem könnyű feladat. Az elkészítése alatt rájöttem, hogy ennél készítettem már sokkal bonyolultabb süteményt is, tehát egy kis macerás tésztanyújtáson és gyúráson kívül nem kell félnetek semmitől. :) Az íze viszont garantált, főleg, ha a szezonális őszi gyümölcsökkel készítitek, mint például a körte és az alma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek