Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-almás tatin

Körtés-almás tatin
Körtés-almás tatin
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia eredetű 'Tarte Tatin'-t régóta ki szerettem volna próbálni, de mindig féltem tőle, hiszen több helyen olvastam, hogy nem könnyű feladat. Az elkészítése alatt rájöttem, hogy ennél készítettem már sokkal bonyolultabb süteményt is, tehát egy kis macerás tésztanyújtáson és gyúráson kívül nem kell félnetek semmitől. :) Az íze viszont garantált, főleg, ha a szezonális őszi gyümölcsökkel készítitek, mint például a körte és az alma.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint a  gyümölcsöket megszórhatjuk fahéjjal, illetve barna cukor helyett használhatunk kristálycukrot a karamellizálásnál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval keverjük össze egy megfelelő méretű tálban, majd dolgozzuk össze a vajjal. Figyeljünk, hogy mogyorónyi darabokra törjük szét a vajat.
  2. Ezután a tál közepébe készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az 1 dl vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg puha nem lesz.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát téglalap formájúvá egy deszkán. A téglalapot először hajtsuk be a bal széléről a közepéig, majd a jobb szélét hajtsuk rá a balra. Ezután az összehajtott tésztát tegyük 10 percre a hűtőbe pihentetni.
  4. A pihentetés után ismét nyújtsuk ki, és ismételjük meg a téglalapok hajtogatását még két alkalommal.
  5. Ezután ismét nyújtsuk ki a tésztát és gyúrjuk egy vastag koronggá. Közben készítsük el a karamellt. Forraljuk fel egy lábasban a cukrot 1 dl vízzel. Hevítsük, amíg el nem érjük a karamellszínt, majd keverjük el jól.
  6. Ezután a sütőformába öntsük bele a karamellszószt, majd tegyük rá a gyümölcsöket és végül helyezzük a kész tésztánkat a gyümölcsökre. Süssük 20 percig 200 fokon, majd még 20 percig 150 fokon a süteményünket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ananászlány

Mióta szakács: 2014.08.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

fordított almatorta, karamelles almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
tönkölybúza liszt 25 dkg
vaj 10 dkg
barna cukor 10 dkg
alma 1 közepes db
körte 1 közepes db
víz 1 dl
1 csipet