Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos zsemle

Rozsos zsemle
Rozsos zsemle
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha unjuk már a bolti felfújt zsemléket, íme egy laktatóbb recept. Ha szeretnénk, tehetünk bele főtt burgonyát is, amitől kicsit puhább lesz, de nálunk nem szokott sokáig megmaradni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
  2. Kikent tepsibe kis gombócokat készítünk. (Én 9 db-ot szoktam ebből a mennyiségű tésztából.) Kicsit laposabbat, mert keléskor nagyon magas lesz.
  3. A tetejét margarinnal lekenjük és sütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 638
elküldve: 4
receptkönyvben: 111
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Benkoe

Mióta szakács: 2010.11.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: perec, croissant, pita, hamburger-buci, édes leveles, kifli, briós, buci, bagel, burek

egyéb elnevezések

rozslisztes zsemle, zsemle házilag készítve, rozsos zsömle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
tej 150 ml
víz 150 ml
cukor 10 g
instant élesztő 1 tasak
15 g
finomliszt 380 g
rozsliszt 100 g
margarin 20 g
margarin 0.5 ek