Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperbefőtt ngbriell konyhájából

Eperbefőtt ngbriell konyhájából
Eperbefőtt ngbriell konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lekvárok már a spájzban sorakoztak, de még mindig volt egy adag eper, amit nagyobb darabokban szerettem volna tartósítani télire. A bioboltos eladó ajánlotta a PEKTIN nevű, természetes tartósítószert, amivel nagyobb gyümölcsdarabokat is bátran el lehet tenni. Így készült el az eperbefőtt.

hozzávalók / 5 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket elmossuk, sterilizáljuk. (Törölgetni tilos!)
  2. Az epret megmossuk, átválogatjuk, kicsumázzuk. Csak és kizárólag érett, hibátlan darabok kerülhetnek bele, egyetlen rohadásnak indult eper tönkreteheti a többit! A közepes méretűeket ketté, a nagyobbakat 4 felé vágjuk.
  3. A cukorból 3-4 evőkanállal kiveszünk, és összekeverjük vele a pektint.
  4. Az epret és a többi cukrot feltesszük főni, még a forrás előtt hozzáadjuk, és óvatosan elkeverjük benne a cukros pektint is.
  5. Ha az eper levet eresztett annyira, hogy a leve már ellepi, levesszük a tűzről, és még forrón a steril üvegbe töltjük. Kihűlve fog megszilárdulni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 934
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ngbriell

Mióta szakács: 2014.10.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, télire

egyéb elnevezések

eper eltevése, eper egyben, eper másképp, eperbefőtt pektinnel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

143
eper 1 kg
cukor 100 g
citromlé 1 citromból nyert
pektin 6 g