Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos - sonkás csónak

Kolbászos - sonkás csónak
Kolbászos - sonkás csónak
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van egy leves, amellé kiváló második fogásnak. Én sok sajtot szoktam rátenni, ja és füstölt sajttal finomabb! Legutóbb tejfölösen készítettem, csak sajttal töltöttem meg... hamar elfogyott!
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat héjában főzzük meg, majd törjük össze.
  2. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral.
  3. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a duplájára. Amíg kel, daraboljuk fel a kolbászt és a sonkát.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vagdossunk téglalap alakokat belőle.
  5. A rövidebb oldal szélétől 2 cm-re rákenjük a tejfölt, rászórunk a sonkából, kolbászból, majd az üresen maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, hogy befedje, kicsit az alul lévő tészta alá hajtsuk a felsőt.
  6. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk ne túl szorosan. Éles késsel a közepére nyílást vágunk úgy, hogy a szélein 1-2 cm azért maradjon. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk a bevágásokat.
  7. Begyújtjuk a sütőt és toljuk be a tésztánkat, süssük meg. (15-18 db lesz ebből  a mennyiségből.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 637
elküldve: 1
receptkönyvben: 329
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-kolbászos csónak, kolbászos-sonkás papucs

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erika2009
erika2009 Fri, 2013-05-24 14:06

Szia Ilus!
Én most készítem sokadszorra!! Köszi ezt a jó receptet,mindig nagy sikere van,most fokhagyma krémleves után ez a második fogás.
üdvözlettel: erika

Redy28
Redy / Redy28 Thu, 2012-11-01 22:29

Szia! Én is kisebbekre csináltam (24 db lett), a tölteléket pedig megvariáltam: az egyik felébe maradék sült csirkehúst aprítottam piros paprikával, a másik felébe került a sonkás-kolbászos töltelék! A gyerekeim csak ezt kérték vacsorára, a maradékot pedig holnap viszem borkorcsolyának a barátnőimhez! Azért én is megkóstoltam egy darabot, és döntöttem: receptkönyvbe került és megcsinálom máskor is!:-)
Köszi az ötletet, a krumplitól csodás lett a tésztája
Edit
(további segítség, aki el akarja készíteni: a megadott kefírmennyiség megfelel egy 175ml-es kisdoboznak)

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2012-02-13 14:49

Most sül a sütőben. Az enyémek jóval kisebbek lehetnek, mint amiket te csináltál, mert 30 darab lett.:) Azt nem tudom, hogy a hajtogatást jól értelmeztem e, majd kiderül hamarosan, de talán nem is teljesen lényeges. Finom lesz, már érzem.:)
Köszi a receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-02-13 16:40

Szívesen!Tuti, kisebb kivitelben is jó lesz!Azóta már gondolom egy jót ettetek belőle....:-))

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2012-02-13 17:28

Rájárunk folyamatosan, még akad néhány darab....:)) A kisfiam már kétszer kijött a szobájából, hogy van e még belőle, és csak eszi és eszi.:)
Szóval sűrűn be fog siklani ez a csónak a sütőbe.:)) A héten még a kókuszos sütidet is megcsinálom.:)
Köszi még egyszer! Szilvi

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-10-09 10:20

Szia Iluska!
Nagyon finomat ettünk a recepted alapján! Szépen szétnyílt a tészta, a sajt is megpirult, szóvak fincsi lett!
Köszönettel, Edit

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-10-02 20:13

Szia Iluska!
Ezt meg fogom sütni, mert nagyon szeretjük az ilyen tésztákat. Külön köszi, hogy leírtad, hogyan kell úgy bevágni a tésztát, hogy ilyen szépen szétnyíljon. Nekem legutóbb nem vmi jól sikerült.
Majd beszámolok róla.
Szép estét.
Edit

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2011-10-03 11:46

Szia Edit!Azért én még rásegítek a "szétnyílásra",úgy,hogy mikor bevágtam széthúzom kicsit....jó sütést!Pusz

1212
finomliszt 70 dkg
kefir 8 ek
burgonya 3 db
napraforgó olaj 4 ek
tej 1 dl
friss élesztő 5 dkg
1 teáskanál
tejföl 7 ek
kolbász 10 dkg
sonkásszalámi 10 dkg
sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db