Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos szelet

Kókuszos szelet
Kókuszos szelet
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet egy barátnőmtől kaptam, és karamellás pudinggal készült, de most nem volt itthon, ezért született ez az új recept. Mindkettő nagyon finom. Ha karamellással készül, akkor csokit szoktam a tetejére reszelni.
A tepsiből való kivételnél nekem az vált be, hogy a tepsire megfordítva rárakom a tálcát, és egyszerűen kiborítom belőle. A lényeg, hogy jól ki legyen vajazva.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét jó keményre felverjük a cukorral.
  2. Beletesszük a kókuszreszeléket.
  3. A masszát a jól kivajazott tepsibe öntjük, és alacsony hőfokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt, addig, amíg kezd színesedni a teteje. Nem szabad túl pirosra sütni.
  4. Ha kihűlt, kivesszük a tepsiből.
  5. Felfőzzük a tejet, a cukrot és a pudingport. Még melegen belekeverjük a tojások sárgáját.
  6. Ha kihűlt, kikavarjuk a margarinnal, rákenjük a tésztára, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 95 251
elküldve: 56
receptkönyvben: 1 427
elkészítve: 36/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Daisi7

Mióta szakács: 2010.02.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habkönnyű kókuszos szelet

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istria
istria Fri, 2017-11-10 20:23

nagyon finom ez a süti, köszi a receptet!
régiek a hozzászólások, de azért leírom a tapasztalataimat: cukorból és vajból kb fele adagot használtam a receptben leírtnál, az én tepsim 18*28-as, ebből a mennyiségből még egy kicsi tepsire is futotta a hab. Egyiket még melegen próbáltam kiborítani, az picit beleragadt, a másik adag könnyen kicsusszant a "borításos módszerrel". Mindig főzött tojásos krémet készítek: a tojássárgájában keverem el a pudingport a cukorral és úgy főzöm lassú tűzön vagy gőz felett (a forró krémbe kerülő nyers tojás összeugorhat). A vajat a teljesen kihűlt krémbe kell keverni, 3 tasak pudingpor, 7 dl tejjel így biztosan nem lesz folyós.

kardszarnyu
kardszarnyu Sun, 2012-01-22 23:20

Én is megcsináltam nagyon finom lett bár igaz nem tejszínes pudingporral, hanem vaníliással de nem rontotta el :) Köszi:)

Dudki
Dudki Mon, 2011-06-13 18:46

szia!
sajnos nekem nagyon nem sikerült. A tészta szétmállott teljesen, szóval kehelybe nyomkodtam, és úgy rá a krém. ízre nagyon-nagyon finom, de mit ronthattam el, hogy ilyen lett a tészta? Egyébként ízre tényleg nagyon finom.

kukta51
kukta51 Tue, 2011-05-17 18:26

Sziasztok!
Szeretném ezt a receptet kipróbálni. Nem esik szó arról, hogyan kavarjátok össze a margarint a kihült főzött krémmel. A cukorral habosra kikavart margarinhoz kis adagonként kevereve adom a krémet, vagy fordítva?

urbanjne
urbanjne Tue, 2011-05-17 09:57

Nekem is megvan ez a recept, de egy kicsit mások az arányok.
A tészta: 9 tojásfehérje,20 dkg cukor, 20dkg kókuszreszelék, 8 dkg liszt, fél sütőpor.
A krém: 4 dl tejbe 1 cs. vaníliás puding, és a kilenc tojás sárgája. Összekeverjük és megfőzzük.
20 dkg porcukor és 20 dkg ráma habosra keverve, majd ha kihült a főzött krém összekeverjük a kettőt. Biztosan nem lesz folyós!
A tetejére csokimázat rakok, próbáljátok ki,megéri, mert negyon finom.. Javaslom, hogy csak addig süssétek amíg kezd egy kicsit szineződni. Ha túlsütjük akkor törik.

fozocske
fozocske Sun, 2011-04-03 13:41

Sziasztok!
Ha a sütőpapirt kenitek meg időt energiát spóroltok, csodásan sül és elválik a lekent sütőpapirról. A krémmel biztosra mehettek /esetleges folyósságára gondolok/ ha 1-gyel több pudingport adtok a receptben leirtaktól eltérően. Rendkivül finom!!!! Nagyon jó recept
üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 19:00

Elnézést, most látom, hogy a tepsi mérete is ott van a recept alján, de ez nem sokkal kisebb mint az enyém, tehát nem valószínű, hogy ez az oka a sikertelenségnek. Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy én a tepsiben sütőpapírt használtam, nem kentem ki. A tészta igencsak "ragaszkodott" a papírhoz, mikor kiborítottam a tepsiből, óvatosan próbáltam lehúzni a papírt de a tészta alsó rétege lejött a papírral együtt :))) Arra is gondoltam, hogy azért lett ilyen állagú mert nyitogattam a sütőajtót illetve még az jutott eszembe, hogy olyan mintha a tészta "kiszáradt" volna... Érdemes próbálnom újra a sütést vagy ilyen sütőben inkább felejtsem el? Előre is köszönöm a segítséget!

daisi7
Daisi7 / daisi7 Sun, 2010-11-14 20:14

Kedves Dina 84!

A sütést semmiképp sem szabad abbahagyni! :) Nekem sem megy minden elsőre és van amikor időbe telik, hogy rájöjjek, hogy mi a baj. A tésztához ne használj sütőpapírt, mert arról, ahogy írtad, nem jön le. :( Jól ki kell kenni a tepsit és akkor elvileg nem lehet baj, ha megsült a tészta. A legegyszerűbben akkor jön ki ( legalábbis nekem), ha a tálcát rárakom a tepsire, és egyszerűen egy hirtelen mozdulattal megfordítom, és ekkor a megsült tészta "rápottyan" a tálcára. Igaz az alja lesz felül, de ez részletkérdés szerintem. Csak a tálcára se tegyél semmilyen papírt ekkor, mert rá fogy ragadni. A krémet viszont nem tudom, hogy miért lett folyós, ha a tejet jól mérted, és hagytad kihűlni, akkor nem tudom az okát. De nem add fel! :)
Remélem tudtam segíteni.
Üdv, Móni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 18:46

Én az imént lettem kész a sütivel de sajnos csak az íze lett szuper, az állaga nem, de ez nem a recept hibája :) A tészta elég vékony lett és rögtön törik mozdításkor, a krém pedig, bár másfél órát hagytam hűlni nyitott ablaknál, folyós állagú maradt a margarinnal való kikeverés után. Egyrészt sajnos gyakorlatlan vagyok a sütik terén, másrészt egy ősrégi 3 fokozatú villanytűzhellyel rendelkezem, amiben forgatni kel a tepsit, különben nem sül a tészta egyenletesen. Kérdésem az lenne, hogy mekkora tepsire van méretezve a recept (amit használtam most az 24X33 cm) ill. hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyen folyós a krém. Kevés ideig hagytam hűlni?

agotanagy
agotanagy Sun, 2010-10-10 19:23

Én is csak egy kocka margarin felét tettem bele. Hihetetlen finom!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-19 11:58

Örök hála ezért a receptért! Valami isteni finom lett!!!! A krém... Nem lehet abbahagyni olyan isteni :) Ja, és én nem is raktam bele az egész kocka margarint, csak felét, de így is jó krém állagú lett.

lona
Lona / lona Sat, 2010-04-03 22:05

Nem tudom ,hol rontottam el de nekem a krémje nem lett olyan szilárd mint a képen, lefolyik a süteményről.
Mindent úgy csináltam ahogy a receptbe van.

daisi7
Daisi7 / daisi7 Sun, 2010-04-04 19:58

Szia lona!
Nem tudom, hogy hol rontottad el, de csak arra tudok gondolni, hogy esetleg nem hagytad teljesen kihűlni a főzött krémet. Én is jártam már úgy és akkor hiába keverem sokáig már a margarinnal, meg hűtöm, teljesen más állagú és folyós lesz. Nem lehet, hogy ez a baj?

Patonainé Vági Éva
Patonainé Vági Éva Tue, 2010-03-23 10:32

Bocsika,hogy szólok de a krémbe elfelejtetted beírni a tojások sárgáját!
Csak az elkészítésnél szerepel.Amúgy szuper a recept megcsináltam!!Köszi!Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-03-21 23:39

A kedvencem a kókuszos fagyi a raffaello a kókusz minden formában.Ez a süti is a kedvencem lesz ez biztos!Köszi.Üdv:Bogi

539
tojásfehérje 7 db
porcukor 30 dkg
kókusz 30 dkg
margarin 1 ek
tej 7 dl
tejszínízű pudingpor 3 csomag
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 7 db
kókuszreszelék 2 ek