r
Nosalty Logó

Kókuszos panna cotta berkenyepürével

Gréti
Kókuszos panna cotta berkenyepürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cottához

303
Kalória
3g
Fehérje
13.6g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
54.7g
Víz
1000mg
Koleszterin
-
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához

Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához

Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A panna cottához

Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A panna cottához

  1. A kókusztejet a vegán tejszín felével, a vaníliakivonattal és a cukorral épp csak összeforraljuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Közben a maradék krémből habot verünk.
  3. Amikor már nem olyan forró a cukros-kókuszos alap, akkor hozzákeverünk két nagy kanál agar-agart, vagy annyit, amennyit a termék leírásában ehhez az adaghoz találunk.
  4. Ha még jobban kihűlt, és már kezd kocsonyásodni, akkor hozzákeverjük a habot, majd 4 kis kivizezett szuflés tálkába osztjuk szét egyenlően.
  5. Egyből mehetnek a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjenek, nálam 3,5-4 óra kellett hozzá.
  6. A formák szélén körbehúzunk egy vajazókést, hogy elváljon a desszert tőle, ekkor kiboríthatjuk a berkenyepürével (vagy más gyümölcspürével) megkent tányérra. A gyümölcspüré receptjét: Feketeberkenye-sűrítmény néven találjátok a receptjeim között, vagy csak a Nosalty keresőjében.
  7. Tálalhatjuk egyből, jó hidegen, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

A berkenye külsőre nagyon hasonlít az áfonyához, a belőle főzött koncentrátum pont úgy néz ki, mint az áfonyalekvár, így nem volt nehéz mellé egy jó édességpárt kitalálni. A választás egy eredetileg Piemontból származó tejes, tejszínes, hidegen tálalt zselés állagú desszertre, a panna cottára esett. Ugye mennyire mennek egymáshoz? Annyit cseleztem a vegán családtagok érdekében, hogy zselatin helyett agar-agart, tej helyettesítőként kókusztejet, tejszín ellenében pedig vegán habkrémet használtam. Ti tudtok bármilyen más, például mandula vagy rizstejet is alkalmazni, plusz olyan krémet, ami habosodik. Egyet ígérhetek, nehéz lesz kivárni azt, hogy kellően kihűljön, és tányérra boríthatóvá váljon! A gyümölcspüré receptjét: Feketeberkenye-sűrítmény néven találjátok a receptjeim között, vagy csak a Nosalty keresőjében.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek