r
Nosalty Logó

Panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
  2. A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe ésaddig keverjük, míg teljesen elolvad benne.
  3. Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk (így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk míg kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a panna cottát. Nyáron friss gyümölcsöt kínálhatunk mellé.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 163957
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Konyhai pályafutásom során eddig még csak egyszer készítettem panna cottát (azt is valamikor jó pár évvel ezelőtt), nem hagyott bennem mély nyomot, az biztos. Enni persze már sokszor ettem és kedvelem is ezt a nem túl édes, főzött krémet. Izgatott a dolog, végeztem egy kis kutatómunkát és mások tapasztalataiból okulva összegyúrtam a saját verziómat. És az eredmény? Könnyű, pihe-puha, selymes, visszafogott desszert. Ezúttal lenyűgözött.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kiprobáltuk, osztatlan sikert aratott, ajánlom mindenkinek!

Petra

örülök, hogy ízlett! egy hétig kísérleteztem a hozzávalók arányaival...

Törölt felhasználó

A panna cotta az, amiért az olasz konyhát feltalálták :) Részemr?l 4-6 adagra 500g f?z?tejszínnel, tej nélkül, 2-3 zselatinlappal és rendes vaniliarúddal készítem. A tetejére mindig csinálok valamilyen öntetet, pl. friss ?szibarackot felf?zök valami alkohollal és összeturmixolom vagy fagyasztott erdei gyümölcsöt, epret, bármit... Kár, hogy van vagy 500kcal egyetlen adag :)

Törölt felhasználó

hogyan készül a díszítés?

Petra

egyszer?en: cukrot karamellizáltam felhevített serpeny?ben, és össze-vissza alakzatban süt?papírra csurgattam, hagytam kih?lni

Törölt felhasználó

köszi:)

Törölt felhasználó

Csak zselatinlappal jó? Tasakos zselatin nem jó? Mert az van most itthon, de nagyon rákattantam erre a receptre és még ma megcsinálnám.:)

Marcsi

Megcsináltam, finom lett. Nekem kevés lett bele a 2 lap, mivel elég rezg?s volt, nem öntöttem ki. De az ízén ez nem változtatott. De majd kipróbálom 3 lappal is. Natúrba ettük és így is nagyon finom volt. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Kedves Petra!! ... nagyon köszi ezt a receptet.. :) Nálam ez a vasárnapi ebéd gyöngyszeme.. nagyon finom vanília rúddal, vagy bourbon vaníliás cukorral is, de nekem 85%-os Lindt csoikval jött be a legjobban.. Próbáljátok ki Bailey-el, vagy tojáslik?rrel is, nagyon finom, barátn?m odáig van érte.. :) Kösszi

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a receptet, lehengereltem vele a párom kollégáit:) Már több recept alapján próbáltam elkészíteni, de az arányok, vagy a tasakos zselatin miatt soha nem kocsonyásodott megfelel?en. Na jó, magam is 3 lappal készítettem, hogy tutira menjek! A bourbon vaníliás cukor pedig jó választásnak bizonyult hozzá ugyanis a kis vaníliadarabkák az edény aljára süllyedtek, így kiborítás után már a tetejét sem kellett díszítenem. Házi málnaöntettel tálaltam. Köszi!

Törölt felhasználó

Én is azt szeretném tudni,hogy ha tasakos zselatinnal csinálnám,abból mennyi kell hozzá? Válaszodat nagyon várom,és el?re is köszönöm!

makutyi

Egy kicsit cifráztam én is rajta. A tej-tejszín mennyiséget 1/3-2/3 arányra vettem, zselatinlapból pedig egy féllel tettem hozzá többet. De el?tte egy kis fagyott epret cukorral s?r?re f?ztem, majd egy kicsi pálinkát löttyintettem bele, végül egy fél tasak tortazselét öntöttem hozzá. Ez került a tejszín alá. Pár pillanat alatt dermedt annyit, hogy nem keveredett egy picit sem össze. Igaz kiborítani nem próbáltam, de egyszer?en tökéletes így is. Köszönöm a receptet, nagyon jó, hogy hozzányúltál!!

Petra

Kedves Valinagyi, szándékosan nem tüntettem fel a hozzávalóknál, hogy ez mennyi porzselatinnak felel meg, mert a panna cotta készítésénél nekem valahogy csak a zselatinlapok váltak be, és ezzel lesz olyan a végeredmény, hogy tökéletes:-) így nem szívesen mondanék pormennyiséget, javaslom a lapokkal történ? készítését!

Törölt felhasználó

Szia! a zselatin lapokat el?ször ugyanúgy be kell áztatni vagy csak a tejszínben olvadjon fel?

Petra

Niki, A zselatinlapokat nem kell el?zetesen beáztatni, a melege tejszínbe kerülnek egyenesen. Üdv Petra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek