r
Nosalty Logó

Kókuszos muffin Katrin konyhájából

Katrin
Kókuszos muffin Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

629
Kalória
9.2g
Fehérje
93.2g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
13.3g
Víz
30g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
52.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 3778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A gázsütőt bekapcsoljuk 180 C-fokra. Előkészítjük a 12 db-os muffin sütőt, s belerakjuk a papír alapú muffin kapszlikat.
  2. Ezután a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd evőkanál segítségével belerakosgatjuk a 12 db muffin kapszlikba.
  3. A tepsit berakjuk a sütőbe, s kb. 20 percig sütjük 180 C-fokon. Félidőben kivesszük a tepsit, s a tepsi külső felét rakjuk belülre, hogy egyformán átsüljön.
  4. Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből, s fogvájó segítségével leellenőrizzük, ha már nem ragad, akkor el is készült, a gázt elzárjuk.
  5. Tetejét bármivel kidíszíthetjük. Én marcipánnal szoktam, mivel az unokák ezt szeretik nagyon (no persze mi is).

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A marcipánt sütés előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőszekrényből, hogy megpuhuljon. (Télen radiátorra teszem, akkor jól formálhatóvá válik, de máskor pedig berakom egy nejlonba, s úgy meleg vízbe rakom.)
  2. Amikor már megsült a muffin, de még hűl, addig egy nejlont lerakunk az asztalra, ezt kicsit megszórjuk porcukorral, erre rárakjuk a marcipánmasszát, majd ennek a tetejét is megszórjuk, erre pedig rárakunk egy másik nejlont, s nyújtófa segítségével kinyújtjuk 1-2 mm-es vastagságúra. Én pohár segítségével 6 db sárga marcipán kört, és 6 db fehéret kiszaggattam.
  3. Ha már langyosra hűlt a muffinunk, akkor leszedjük a papírkapszlit az aljáról, tálra rendezzük, s a tetejét bekenjük baracklekvárral. Amikor kiszaggattuk a marcipánokat, azokat rárakjuk, kicsit rányomogatjuk a lekváros muffinra, ami egyből rá is ragad. Ezután bármilyen szaggatóval ki lehet szaggatni a többi marcipánmasszát, s rárakni a tetejére. Én most csillagosat és szíveset szaggattam.
  4. Utána lehet még cukorgyönggyel, tortadísszel díszíteni, ki hogy szereti, de ez nem fontos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, és gyorsan elkészíthető édesség, no és nagyon mutatós is!! Ha nem akarjuk marcipánnal díszíteni, akkor sütés előtt a tetejére szórhatunk tortadíszt, úgy is finom és mutatós.

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...