r
Nosalty Logó

Kókuszos muffin Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Kókuszos muffin Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 3778 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3778 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 387 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A gázsütőt bekapcsoljuk 180 C-fokra. Előkészítjük a 12 db-os muffin sütőt, s belerakjuk a papír alapú muffin kapszlikat.
  2. Ezután a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd evőkanál segítségével belerakosgatjuk a 12 db muffin kapszlikba.
  3. A tepsit berakjuk a sütőbe, s kb. 20 percig sütjük 180 C-fokon. Félidőben kivesszük a tepsit, s a tepsi külső felét rakjuk belülre, hogy egyformán átsüljön.
  4. Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből, s fogvájó segítségével leellenőrizzük, ha már nem ragad, akkor el is készült, a gázt elzárjuk.
  5. Tetejét bármivel kidíszíthetjük. Én marcipánnal szoktam, mivel az unokák ezt szeretik nagyon (no persze mi is).

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A marcipánt sütés előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőszekrényből, hogy megpuhuljon. (Télen radiátorra teszem, akkor jól formálhatóvá válik, de máskor pedig berakom egy nejlonba, s úgy meleg vízbe rakom.)
  2. Amikor már megsült a muffin, de még hűl, addig egy nejlont lerakunk az asztalra, ezt kicsit megszórjuk porcukorral, erre rárakjuk a marcipánmasszát, majd ennek a tetejét is megszórjuk, erre pedig rárakunk egy másik nejlont, s nyújtófa segítségével kinyújtjuk 1-2 mm-es vastagságúra. Én pohár segítségével 6 db sárga marcipán kört, és 6 db fehéret kiszaggattam.
  3. Ha már langyosra hűlt a muffinunk, akkor leszedjük a papírkapszlit az aljáról, tálra rendezzük, s a tetejét bekenjük baracklekvárral. Amikor kiszaggattuk a marcipánokat, azokat rárakjuk, kicsit rányomogatjuk a lekváros muffinra, ami egyből rá is ragad. Ezután bármilyen szaggatóval ki lehet szaggatni a többi marcipánmasszát, s rárakni a tetejére. Én most csillagosat és szíveset szaggattam.
  4. Utána lehet még cukorgyönggyel, tortadísszel díszíteni, ki hogy szereti, de ez nem fontos.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1443
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Ajánló

Hétvégi ebéd utáni desszertnek ajánlom...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, és gyorsan elkészíthető édesség, no és nagyon mutatós is!! Ha nem akarjuk marcipánnal díszíteni, akkor sütés előtt a tetejére szórhatunk tortadíszt, úgy is finom és mutatós.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek